Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Πόσο θα φτάσει η τιμή του οβελία το Πάσχα;

Θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις;

1 Απριλίου 2020 14:48
Κορωνοϊός: Πόσο θα φτάσει η τιμή του οβελία το Πάσχα;

Ο πρόεδρος Κρεοπωλών Αθήνας, Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, απαντά στο πως αντιδρούν οι κρεοπώλες στην απαγόρευση του σουβλίσματος του οβελία το φετινό Πάσχα στην περίοδο του κορωνοϊού.

Θα πρέπει να προσεχθούν και να αποφευχθούν οι συναθροίσεις των πολιτών στα κρεοπωλεία, σε αντίθεση δηλαδή με ότι γίνεται στις τράπεζες, υπογραμμίζει και αναφέρεται στην διαμόρφωση των τιμών που θα κυμανθεί η τιμή του αρνιού.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

Μαλαματίνα τέλος λόγω... κορωνοϊού

Βασική αιτία της αναστολής είναι η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στην αγορά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Σε αναστολή της λειτουργίας της προχωρά από σήμερα (01/04) η οινοποιία Μαλαματίνα, ώστε τόσο η εταιρεία, όσο και οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν τα μέτρα κρατικής στήριξης.

Βασική αιτία της αναστολής είναι η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στην αγορά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Μαλαματίνα κράσι

Η Μαλαματίνα απασχολεί σήμερα 87 εργαζομένους και θα θέσει σε διαθεσιμότητα τα 63 άτομα που εργάζονται στην παραγωγή ενώ θα παραμείνει προσωπικό ασφαλείας που απασχολείται κυρίως στις πωλήσεις και στις διοικητικές της υπηρεσίες. Η απόφαση αυτή συνδέεται, με την πτώση κατά 80% των πωλήσεών της στο χονδρεμπόριο, με την υποχώρηση του τζίρου της στα σούπερ μάρκετ η οποία αγγίζει το 18% και με τη μείωση κατά 15% που καταγράφουν οι εξαγωγές της.

Η Μαλαματίνα, ιδρύθηκε το 1895 και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχείς προσπάθειες αναδιάρθρωσης, αναζητώντας επενδυτή που θα εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο. Μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης είναι και η πώληση της θυγατρικής της εταιρείας Δουμπιά, για την οποία προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε πρόσφατα η οικογένεια Σαράντη που ελέγχει τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία (σ.σ. Όλυμπος, Τυράς).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share