Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο γιος τους κατέρρευσε μέσα σε ένα βράδυ...Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια!

Δώστε βάση

1 Απριλίου 2020 11:59
Ο γιος τους κατέρρευσε μέσα σε ένα βράδυ...Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το αγόρι κατέρρευσε μέσα σε ένα βράδυ και οι γονείς του τόσο καιρό, όπως και ο ίδιος, αγνοούσαν τα προειδοποιητικά σημάδια. Είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο...

O Κόντι Ντιέτζ από την Υόρκη της Πενσυλβανίας των ΗΠΑ, ήταν ένας τυπικός έφηβος. Ως 17χρονος του άρεσε να κάνει παρέα με τους φίλους του και συχνά κοιμόταν σε σπίτια φίλων. Ο Κόντι κοιμόταν σε σπίτι φίλου του, όταν ένα βράδυ, συνέβη κάτι που άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

Η μητέρα του Κόντι , η Μπόνι, προσπάθησε να βρει τον γιο της στο κινητό του για να μάθει τι ώρα θα ερχόταν σπίτι και δεν λάμβανε απάντηση. Όταν λίγο αργότερα δεν είχε επιστρέψει την κλήση, ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να τον βρει στο κινητό του. Η Μπόνι άρχισε να πανικοβάλλεται.

Τέλος, χτύπησε το τηλέφωνο του πατέρα του Κόντι, αλλά δεν τηλεφωνούσε ο Κόντι. Ήταν ο φίλος του Κόντι, ο οποίος τους είπε ότι ο Κόντι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος και μουρμούριζε ακατάληπτα. Κρατώντας το τηλέφωνο δίπλα στο στόμα του Κόντι, ο πατέρας του άκουσε ήταν ένα θόρυβο μουρμουρητού να προέρχεται από την άλλη άκρη της γραμμής.

Οι γονείς του Κόντι κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε, και κάλεσαν ασθενοφόρο. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, η πρώτη τους υποψία ήταν ότι ο Κόντι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο με ελικόπτερο διάσωσης και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν. Ο νευρολόγος του νοσοκομείου, ο Δρ. Ρει Ρετσγέν , ήταν εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση του Κόντι : «Το χρονοδιάγραμμα της διάγνωσης είναι το κλειδί σε τέτοια περιστατικά.

Οι περισσότερες θεραπείες έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα όταν γίνονται εντός έξι ωρών, και η καθυστερημένη διάγνωση του Κόντι ήταν κοντά στις 12 ώρες,» εξήγησε ο νευρολόγος. Ο Κόντι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και η αξονική σάρωση έδειξε ότι είχε υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του. Είχε 20% πιθανότητες επιβίωσης μόνο. Μπορείτε να δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε όταν κάποιος κινδυνεύει από εγκεφαλικό επεισόδιο, και θα του σώσετε έτσι την ζωή.

Ο χρόνος που είχε περάσει από την ώρα που έγινε το εγκεφαλικό επεισόδιο του Κόντι και την άφιξή του στο νοσοκομείο κατέστησε απαραίτητο στους γιατρούς να προχωρήσουν σε μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση που απαιτούσε την απομάκρυνση μέρους του κρανίου του για να ανακουφίσουν την πίεση στον εγκέφαλό του. Θα μείωναν επίσης τη θερμοκρασία του σώματος του Κόντι στους 33 ° C, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Η ψύξη του σώματος μειώνει την κατανάλωση οξυγόνου του εγκεφάλου και αποτρέπει τα εγκεφαλικά κύτταρα να πεθάνουν. Μετά την επέμβαση, ο Κόντι πέρασε τρεις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα, ενώ οι γονείς του, αγωνιούσαν για τη ζωή του.

Ενώ η Μπόνι κοιμόταν δίπλα στο κρεβάτι του γιου της και προσπαθούσε να μην εγκαταλείψει την ελπίδα, θυμήθηκε ότι ο Κόντι είχε δείξει συμπτώματα μια εβδομάδα πριν υποστεί το εγκεφαλικό επεισόδιο. Μιλούσε αργά και μπέρδευε τα λόγια του και είχε παρατηρήσει σταθερό τρέμουλο στα άκρα του. Τώρα, η αιτία για αυτήν την παράξενη συμπεριφορά του ήταν σαφής.

Όταν οι γιατροί επανέφεραν τον Κόντι από το κώμα, η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν προφανής: η δεξιά πλευρά του σώματός του είχε παραλύσει και δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει ή να γράψει. Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι η αποκατάσταση του θα έπαιρνε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα πρέπει να έχουν ελπίδες να επανέλθει όπως πριν.

Στη συνέχεια, όμως κάτι πολύ απροσδόκητο συνέβη: μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Κόντι εξέπληξε τους πάντες όταν ήταν σε θέση να μιλήσει και πάλι, και μετά από δύο χρόνια εντατικής αποκατάστασης, η υγεία του ήταν όπως πριν πάθει το εγκεφαλικό επεισόδιο!

Μετά από αυτή την οδυνηρή εμπειρία, ο Κόντι έχει αφιερώσει τον εαυτό του να εκπαιδεύει άλλους εφήβους και τους γονείς τους σχετικά με τα συμπτώματα και τα προειδοποιητικά σημάδια για το επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο. «Μακάρι να είχα πάει σε ένα γιατρό πριν από το εγκεφαλικό επεισόδιο μου, αλλά ποιος θα το φανταζόταν;» αναρωτιέται ο Κόντι. Η μητέρα του Μπόνι έχει επίσης προσπαθήσει να γνωστοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν όλοι, μεταξύ των οποίων είναι: αίσθημα λιποθυμίας, παράλυση, διαταραχές λόγου και προβλήματα όρασης.

«Η συμβουλή μου προς τους γονείς είναι να μην αγνοήσετε κανένα σημάδι που το παιδί σας μπορεί να έχει,» προειδοποίησε η Μπόνι.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Κόντι σε αυτό το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share