Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Μαλαματίνα τέλος λόγω... κορωνοϊού

Βόμβα στην αγόρα!

1 Απριλίου 2020 10:27
Μαλαματίνα τέλος λόγω... κορωνοϊού
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Βασική αιτία της αναστολής είναι η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στην αγορά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Σε αναστολή της λειτουργίας της προχωρά από σήμερα (01/04) η οινοποιία Μαλαματίνα, ώστε τόσο η εταιρεία, όσο και οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν τα μέτρα κρατικής στήριξης.

Βασική αιτία της αναστολής είναι η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στην αγορά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Μαλαματίνα κράσι

Η Μαλαματίνα απασχολεί σήμερα 87 εργαζομένους και θα θέσει σε διαθεσιμότητα τα 63 άτομα που εργάζονται στην παραγωγή ενώ θα παραμείνει προσωπικό ασφαλείας που απασχολείται κυρίως στις πωλήσεις και στις διοικητικές της υπηρεσίες. Η απόφαση αυτή συνδέεται, με την πτώση κατά 80% των πωλήσεών της στο χονδρεμπόριο, με την υποχώρηση του τζίρου της στα σούπερ μάρκετ η οποία αγγίζει το 18% και με τη μείωση κατά 15% που καταγράφουν οι εξαγωγές της.

Η Μαλαματίνα, ιδρύθηκε το 1895 και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχείς προσπάθειες αναδιάρθρωσης, αναζητώντας επενδυτή που θα εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο. Μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης είναι και η πώληση της θυγατρικής της εταιρείας Δουμπιά, για την οποία προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε πρόσφατα η οικογένεια Σαράντη που ελέγχει τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία (σ.σ. Όλυμπος, Τυράς).

Ανάσα: Έτσι θα βάλετε 1.400 ευρώ στην τσέπη σας!

Μεγάλη ανάσα έρχεται στη δύσκολη συνθήκη των επιπτώσεων που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας, αφού μπορείτε να βάλετε μέχρι και 1.400 ευρώ στην τσέπη σας.

Αυτό μπορεί να γίνει χάρη στα δύο επιδόματα, όπου θα έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι από τους 6 επιστημονικούς κλάδους (Οικονομολόγοι, Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι, Ερευνητές, Λογιστές), για τους οποίους μεριμνά το Υπουργείο Εργασίας. Δείτε και ποιο είναι το σημαντικό επίδομα των 1000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αυτοί οι επιστημονικοί κλάδοι θα επωφεληθούν από ειδικό επιστημονικό πρόγραμμα, που θα επιφέρει επίδομα 600 ευρώ σε κάθε άτομο, ενώ το Μάιο πρόκειται να μπουν και στη ρύθμιση για το επίδομα των 800 ευρώ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό και το πότε θα κατατεθούν τα 600 ευρώ, με τα πρώτα 400 να έρχονται μετά τις 15/4 και τα άλλα 200 στο τέλος του μήνα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share