Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ανελέητο κράξιμο Μπαράκ Ομπάμα σε Ντόναλντ Τραμπ για τον κορωνοϊό: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»

Όλα όσα είπε

31 Μαρτίου 2020 23:36
Ανελέητο κράξιμο Μπαράκ Ομπάμα σε Ντόναλντ Τραμπ για τον κορωνοϊό: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ανελέητο κράξιμο στον Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας ουσιαστικά τον νυν πρόεδρο, ότι η αδράνεια του απέναντι στις συνέπειες του κορωνοϊού βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο την χώρα.

«Έχουμε όλοι δει, με έναν τρομακτικό τρόπο, τις συνέπειες που προκάλεσαν εκείνοι που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για μια πανδημία», είπε ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος. Δείτε, επίσης, ποια είναι η σύνδεση του κορωνοϊού με τους Δίδυμους Πύργους.

«Δεν έχουμε τα περιθώρια να υποστούμε επιπλέον συνέπειες από εκείνους που αρνούνται την κλιματική αλλαγή. Όλοι μας, ιδιαίτερα οι νέοι, πρέπει να απαιτήσουν περισσότερα από την κυβέρνησή μας σε όλα τα επίπεδα και να ψηφίσουν αυτό το φθινόπωρο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές» δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος σπανίως τοποθετείται επί αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Ο τέως πρόεδρος αντιδρούσε σε ένα άρθρο που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε στην ακύρωση των αυστηρότερων προδιαγραφών για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε οχήματα, προδιαγραφές που είχε θέσει ο Ομπάμα σε εφαρμογή το 2012, όταν ήταν ένοικος του Λευκού Οίκου.

Οι νέοι κανόνες θα απαιτούν από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μειώσουν τη μέση κατανάλωση καυσίμων κατά 1,5% ετησίως, έως το 2026, αντί για 5% ετησίως, που προέβλεπαν οι κανόνες του Ομπάμα, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

«Σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ κράτησε την υπόσχεση που έδωσε πριν από τρία χρόνια στους κατασκευαστές αυτοκινήτων ότι θα ενισχύσει τον αμερικανικό κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας επικαιροποιώντας τα δαπανηρά και όλο και πιο αδύνατα κριτήρια για την εξοικονόμηση καυσίμων και τις εκπομπές CO2» τόνισε η υπουργός Μεταφορών Ελέιν Τσάο.

«Οι προδιαγραφές αυτές υποστηρίζουν την οικονομία μας και την ασφάλεια των αμερικανικών οικογενειών», πρόσθεσε ο διευθυντής EPA Αντριου Γουίλερ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2017 την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share