Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ: Διάσημος παρουσιαστής με καρκίνο που μπήκε σε αυτοπεριορισμό βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Είχε ξεκινήσει χημειοθεραπείες!

31 Μαρτίου 2020 21:42
Σοκ: Διάσημος παρουσιαστής με καρκίνο που μπήκε σε αυτοπεριορισμό βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλείται στη Βρετανία, από το γεγονός ότι διάσημος παρουσιαστής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ πριν από δύο εβδομάδες μπήκε μόνος του σε καραντίνα, έχοντας ξεκινήσει χημειοθεραπείες για τον καρκίνο.

Ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC, Τζορτζ Αλαγκιάχ, έχει διαγνωστεί ξανά το 2014 και το 2017, ενώ με πρωτοβουλία του έφυγε από το δελτίο ειδήσεων ακριβώς για να μην «κολλήσει» τον κορωνοϊό, έχοντας αρχίσει εδώ και λίγο καιρό ξανά τις χημειοθεραπείες. Δείτε και ποια είναι η κατάσταση στο νησί.

Ο 64χρονος δημοσιογράφος μίλησε για το θέμα που προέκυψε, αναφέροντας πως «έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες στιγμές στις ζωές μας. Και εμείς, που ζούμε με τον καρκίνο, είμαστε κατά κάποιο τρόπο πιο δυνατοί, επειδή γνωρίζουμε τι είναι αυτό που συμβαίνει, καθώς και ότι κάθε στιγμή είναι αβέβαιη. Αν μπορούμε να ζήσουμε με τον καρκίνο, μπορούμε να ζήσουμε και με τον κορωνοϊό».

«Οι 49 θάνατοι είναι ιερό νούμερο, μη γίνουμε Ουχάν και Ιταλία» - Λύγισε ο συγκλονιστικός Σωτήρης Τσιόδρας

Λύγισε ο συγκινητικός Σωτήρης Τσιόδρας στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας, ζητώντας να σεβαστούμε τους θανόντες, που έφτασαν τους 49, καθώς και να κάνουμε τα πάντα, για να μη γίνουμε Ουχάν και Ιταλία.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας μίλησε για την ανάγκη να τηρήσουμε τις κοινωνικές αποστάσεις μας, παρεμβαίνοντας σε ερώτηση που έγινε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για την ετοιμότητά μας στα νησιά και λέγοντας πως «δε μας νοιάζει να παραλύσουν τα πάντα. Δέχομαι κατακλυσμό ερωτήσεων για υπολεπτομέρειες και ξεχνάμε το σημαντικό, δηλαδή το κύριο μήνυμα της κοινωνικής απομάκρυνσης».

Στο τέλος, δέχθηκε εκείνος ερώτηση για τους ασυμπτωματικούς που μεταδίδουν τον ιό και λύγισε. Ο κύριος Τσιόδρας είπε πως «αυτά είναι μαθηματικές εκτιμήσεις, μπορεί να είναι από το 10% έως το 50% αυτός ο αριθμός. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι να τηρηθεί το μήνυμα, ότι όλοι μας μπορεί να έχουμε την νόσο.

Μπορεί κάποιοι να το περάσουν ελαφρά, να τους τρώει μόνο ο λαιμός τους ή ένα τέτοιο σύμπτωμα. Άλλοι, όμως, θα το περάσουν βαριά και το θέμα είναι να μη μεταδώσουμε τον ιό σε μικρό χρονικό διάστημα, να γίνει αυτή η αύξηση που θα φέρει 700, 800 ή 1.000 θανάτους την ημέρα όπως στην Ιταλία.

Τώρα έχουμε 49 θανάτους, μιας και με ρωτάνε και για τον ακριβή αριθμό ανά ημέρα. Οι 49 θάνατοι είναι ιερό νούμερο και πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε όσους πέθαναν. Φανταστείτε, λοιπόν, να είχαμε 150 θανάτους την ημέρα.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να σκεφτούμε ότι μπορεί να έχουμε τον ιό, αλλά μπορεί και να τον μεταδώσουμε στους υπόλοιπους, άρα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μη δούμε σκηνές τύπου Ουχάν, Ιταλίας και Νέας Υόρκης. Πρέπει να καταλάβουμε, λοιπόν, ότι κι ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share