Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν την Κίνα σε νεκρούς - Πεθαίνει ένας κάθε 2 λεπτά από κορωνοϊό στην χώρα

Απίστευτο!

31 Μαρτίου 2020 19:24
Σοκ στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν την Κίνα σε νεκρούς - Πεθαίνει ένας κάθε 2 λεπτά από κορωνοϊό στην χώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλείται στις ΗΠΑ από την καθημερινή θνητότητα λόγω κορωνοϊού, με τους θανάτους να φτάνουν τους 3.393 και την χώρα να ξεπερνά την Κίνα σε νεκρούς, ενώ ένας πεθαίνει κάθε 2 λεπτά από τον φονικό ιό, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες.

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία «μείνετε στο σπίτι» και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας. Δείτε τα συγκινητικά λόγια νωρίτερα του Σωτήρη Τσιόδρα για τον φονικό ιό.

Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 800.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 και περισσότεροι από 39.000 θάνατοι.

Στους 49 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Άλλα 82 κρούσματα ανακοινώθηκαν!

Στους 49 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με 7 καινούργιους να ανακοινώνονται από τον Σωτήρη Τσιόδρα, με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας να τονίζει, ότι φτάσαμε τα 1.314 κρούσματα με 82 καινούργια.

Πέραν αυτών των κρουσμάτων, επίσης, άλλα 20 σημειώθηκαν με επιδημική έξαρση σε κρουαζιερόπλοιο. Από τα κρούσματα, οι 85 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με μέσο όρο τα 66 έτη, με τους 68 να είναι άνδρες και 17 οι γυναίκες. Το 57% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα.

Έξι ακόμη άνθρωποι έχουν αποσωληνωθεί. Από τους θανόντες, οι 37 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες, με το 95% να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Έχουν διενεργηθεί έως τώρα 16.732 τεστ.

Άγιο Όρος: Θετικοί στον κορωνοϊό και άλλοι τρεις μοναχοί

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν και οι τέσσερις μοναχοί της Μονής Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος, που επέστρεψαν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Πέρα από τον 55χρονο μοναχό που νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ, τρεις ακόμη μοναχοί συνταξιδιώτες του, ηλικίας από 40 έως 55 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί στον Covid-19.

«Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ» δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Όρους (Καρυές) Κωνσταντίνος Δουκουσλής .

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους, ανέφερε ότι έγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, ενώ πλέον η τήρηση των μέτρων στην Αθωνική Πολιτεία είναι αυστηρή.

Οι τέσσερις μοναχοί ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.

Στην επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από την Μονή.

Να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκαν σήμερα ακόμα 82 νέα κρούσματα του ιού και είναι καταγεγραμμένοι 49 θάνατοι, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Εφιάλτης: Ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέχρι και 8 μέρες αφού εξαφανιστούν τα συμπτώματα!

Μια έρευνα που προκαλεί εφιάλτες βρίσκεται στη δημοσιότητα, αφού αναφέρεται πως μπορεί ένας άνθρωπος να αποτελεί φορέα του κορωνοϊού, ακόμη και οκτώ ημέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων.

Η έρευνα διεξήχθη σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα στο Γενικό Νοσοκομείο «PLA» στο Πεκίνο, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Δείτε, παράλληλα, ποιοι συνδυασμοί τροφίμων βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Συνολικά 16 ασθενείς συμμετείχαν στην έρευνα με τους μισούς εξ αυτών να είναι φορείς του ιού ακόμη και μετά την «εξαφάνιση» των συμπτωμάτων τους.

Για το λόγο αυτό, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ασθενείς ακόμη κι έχουν ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για διάστημα πάνω από 14 ημερών έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν να μολύνουν και άλλους.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που δείχνει ότι ο κορωνοιός μπορεί να επιβιώσει στον οργανισμό ενός ασθενούς ακόμη κι αν έχουν γίνει καπνός....τα συμπτώματα της νόσου.

Η ομάδα, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale, αναφέρει ότι τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι οι ασθενείς πρέπει να μπαίνουν σε «καραντίνα» πέραν των συνιστώμενων 14 ημερών, ώστε να μην μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine».

Τα συμπτώματα των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν βήχας, πυρετός, πόνος στον φάρυγγα και δύσπνοια.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης Λόκες Σάρμα, από την Ιατρική Σχολή του Yale, «οι ασθενείς που θεωρούνται πιο σοβαρά περιστατικά, μπορεί να πρέπει να μείνουν ακόμη μεγαλύτερο χρόνο σε απομόνωση».

Στη διάρκεια της έρευνας οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, η περίοδος επώασης του ιού - από τη μόλυνση έως την εμφάνιση των συμπτωμάτων - ήταν πέντε ημέρες σε όλους, εκτός από έναν ασθενή.

Οι ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα, κατά μέσο όρο διάρκειας οκτώ ημερών και παρέμειναν φορείς του ιού από μία έως οκτώ ημέρες, μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share