Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ζύγισε 340 κιλά και δεν περπατούσε για πολλά χρόνια - Όταν δείτε πόσο αδυνάτισε θα "μείνετε"

Κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της

31 Μαρτίου 2020 18:24
Ζύγισε 340 κιλά και δεν περπατούσε για πολλά χρόνια - Όταν δείτε πόσο αδυνάτισε θα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μητέρα 5 παιδιών με βάρος 340 κιλά έχασε 124 κιλά και είχε να περπατήσει πολλά χρόνια. Τελικά έμαθε να περπατάει ξανά, επειδή δεν μπόρεσε να επισκεφτεί τον άρρωστο άντρα της στο νοσοκομείο πριν πεθάνει.

Η 48χρονη Μίλλα Κλάρκ από το Fayetteville του Tennessee κατέγραψε την ιστορία της στην εκπομπή ‘My 600lb Life: Where Are They Now?.’ Ακόμα μια μεταμόρφωση μιας υπέρβαρης μπορείτε να δείτε εδώ, και θα μείνετε έκπληκτοι από αυτό που της συνέβη.

Η χήρα, η οποία έχασε τον άντρα της 2 μήνες αφότου ξεκίνησαν τα γυρίσματα, ορκίστηκε να συνεχίσει ώστε τα 5 παιδιά της, 4 εκ των οποίων είναι υιοθετημένα, να μην χάσουν και τους δύο γονείς τους. Έπεσε από τα 340 στα 246 κιλά σε δύο χρόνια.

Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή, η Μίλλα αποκάλυψε το τεράστιο βάρος της και το βαρύ λεμφοίδημα στο πόδι που την είχε περιορίσει στο κρεβάτι για δύο χρόνια. «Κάθε μέρα της ζωής μου είναι στενάχωρη», είχε πει τότε. «Είμαι παγιδευμένη σε αυτούς τους 4 τοίχους πάνω από δύο χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχω σηκωθεί ούτε μία φορά. Το μόνο που κάνω είναι να τρώω και να κοιμάμαι.»

Η Μίλλα είπε ότι τα 5 παιδιά της και ο άντρας της, ο οποίος είχε τα δικά του προβλήματα υγείας, την φρόντιζαν λόγω της ακινησίας της. Ο 17χρονος Τζέικομπ, η 16χρονη Χάνα και ο 16χρονος Κάλεμπ ξυπνούσαν κάθε πρωί πριν το χάραμα για να την κάνουν μπάνιο, επειδή δεν μπορούσε μόνη της.

Τα παιδιά της έπρεπε να την πλένουν παντού, για να μην αναπτύξει καμία λοίμωξη. Η Χάνα έπλενε την ευαίσθητη περιοχή της και ο Jacob κρατούσε το λεμφοίδημα, γιατί ήταν τόσο βαρύ που η Χάνα της δεν μπορούσε να το κρατά και να την πλένει ταυτόχρονα. «Είναι τόσο ντροπιαστικό. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν πρέπει να φροντίζουν τους γονείς τους.»

Η Μίλλα είχε προβλήματα με το βάρος της σε όλη της την ζωή και όταν ήταν 3 χρονών, τα άλλα παιδιά άρχισαν να την φωνάζουν χοντρή, κάνοντας την να συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ήταν.

Ωστόσο, λόγω του νεαρού της ηλικίας της δεν συσχέτισε τις διατροφικές συνήθειες της με την αύξηση του βάρους τους και είπε ότι η μητέρα της έδειχνε την αγάπη της προς τις κόρες της μόνο μέσω του φαγητού. Μετά το λύκειο γνώρισε τον Ελρόι και παντρεύτηκαν. Εκείνο το διάστημα πήρε 180 κιλά, γιατί εκείνος δεν έβλεπε το βάρος της σαν πρόβλημα.

«Ήμουν τόσο ερωτευμένη με τον Ελρόι . Ξέχασα για μια στιγμή ότι ήμουν χοντρή», είπε. Λίγο μετά τον γάμο τους ήρθε το πρώτο τους παιδί και παρ’όλο που ήθελαν κι άλλα παιδιά, το βάρος της είχε φτάσει τα 225 κιλά και ήταν πολύ επικίνδυνο να μείνει έγκυος ξανά. Έτσι, υιοθέτησαν 4 παιδιά από ναρκομανείς γονείς. Και παρ’όλο που ορκίστηκε να τα φροντίζει, τελικά εκείνα κατέληξαν να την περιποιούνται.

Με την ελπίδα να σώσει την ζωή της, η Μίλλα και η οικογένεια της αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Houston του Τέξας, έτσι ώστε να συμβουλευτεί τον χειρούργο Γιουνάν Νοουζαραντάν. Όταν μπήκε στο νοσοκομείο, έμαθε ότι ζύγιζε 340 κιλά και μέσα στο πρώτο μήνα έχασε 23 κιλά.

Ωστόσο, ο Νοουζαραντάν κανόνισε τα παιδιά της να γνωρίσουν τον διαιτολόγο και να μάθουν για την δίαιτα της μητέρας τους, ώστε να μην συμβάλλουν στον εθισμό της στο φαγητό. Με την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειας της, η Μίλλα κατάφερε να χάσει άλλα 25 κιλά μόνη της στο σπίτι, πέφτοντας στα 292 κιλά.

Αφότου έχασε πάνω από 45 κιλά, ο Dr. Νοουζαραντάν συμφώνησε να την εγχειρίσει για να αφαιρέσει το λεμφοίδημα βάρους 20 κιλών από το αριστερό της πόδι. Ωστόσο, επέμεινε ότι η Μίλλα έπρεπε να μάθει να στέκεται όρθια μονή της πριν την εγχειρίσει. Στο τέλος του επεισοδίου, η Μίλλα είχε χάσει συνολικά 69 κιλά και στάθηκε όρθια για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Στο επόμενο επεισόδιο, οι κάμερες ακολούθησαν την Μίλλα και την οικογένεια της στο δεύτερο χρόνο των προσπαθειών της. Δύο μήνες μετά το ξεκίνημα των γυρισμάτων, ο Ελρόι έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Η Μίλλα ήταν απαρηγόρητη, επειδή δεν είχε μπορέσει να σηκωθεί από το κρεβάτι για να τον επισκεφτεί πριν πεθάνει, αλλά τελικά τα παιδιά της την ενθάρρυναν να συνεχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμα της. Όταν πήγε να επισκεφτεί το νΝοουζαραντάν, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι μέσα σε 5 μήνες.

Ωστόσο, καθόταν σε καροτσάκι κι έτσι ο γιατρός δεν μπόρεσε να την ζυγίσει, αφού δεν μπορούσε να σταθεί μόνη της. Δύο μήνες αργότερα πήγε στο νοσοκομείο για να ζυγιστεί σε κρεβάτι και έμαθε ότι είχε χάσει άλλα 40 κιλά, πέφτοντας στα 232 κιλά.

Ο Dr. Nowzaradan συμφώνησε να την εγχειρίσει αν ξεκινούσε φυσιοθεραπεία στο νερό και μάθαινε να περπατά μέσα στην πισίνα. Η Μίλλα συμφώνησε και τελικά κατάφερε να σταθεί όρθια ώστε να ζυγιστεί. Στο τέλος η Μίλλα έχασε συνολικά 122 κιλά και ζύγιζε 216 κιλά, ενώ έκανε εγχείριση και στο στομάχι της χάρη στην υποστήριξη των 5 παιδιών της.

Στο ίδιο επεισόδιο εμφανίστηκαν και η Τσάριτι Πίρς μαζί με την κόρη της,Τσάρλι. Είναι και οι δύο υπέρβαρες, αλλά σαμποτάραν η μία την άλλη στην προσπάθεια τους να χάσουν βάρος.

Η Τσάριτι ζύγιζε 352 κιλά όταν ξεκίνησε. Μετά από εγχείρηση και αφαίρεση 25 κιλών δέρματος από το σώμα της, έφτασε να ζυγίζει 200 κιλά μέσα σε δύο χρόνια.

Ωστόσο, στον τρίτο χρόνο η Τσάριτι φοβόταν ότι και η κόρη της, Τσάρλι, ήταν εθισμένη στο φαγητό. Παρ’όλο που συμφώνησαν να χάσουν κιλά μαζί, άρχισαν να σαμποτάρουν η μία την άλλη κρύβοντας φαγητό και καβγαδίζοντας. Στο πρώτο τους κοινό ζύγισμα αποκαλύφθηκε ότι η Τσάριτι είχε χάσει μόλις 4 κιλά, ενώ η Τσάρλι είχε πάρει 3 κιλά.

Ο Νοουζαραντάν είπε στην Τσάριτι ότι ήταν απογοητευμένος με την πρόοδο της και αρνήθηκε να εγχειρίσει την Τσάρλι.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν στο δεύτερο ζύγισμα τους αποκαλύφθηκε ότι η Τσάριτι είχε πάρει 10 κιλά και η Τσάριτι άλλα 3. Η Τσάριτι άρχισε ξανά την ψυχοθεραπεία και παρ’όλο που η Τσάρλι αρνήθηκε να πάει μαζί της, προσπάθησαν και οι δύο να φτιάξουν την σχέση τους.

Στο τελευταίο τους ζύγισμα, η Τσάριτι είχε χάσει 7 κιλά και ζύγιζε συνολικά 198 κιλά. Λόγω της αύξησης βάρους κατά την διάρκεια της χρονιάς ζύγιζε τελικά μόλις 1 κιλό πιο κάτω από ότι όταν ξεκίνησε.

Στο μεταξύ η Τσάριτι έχασε μόλις δύο κιλά και ζύγιζε 177 κιλά, κάτι που σήμαινε ότι είχε πάρει συνολικά 7 κιλά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share