Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Σοκ στη Βρετανία: 19χρονος νεκρός από κορωνοϊό - Στους 1.798 οι νεκροί

Πιθανό να είναι πιο πολλοί!

31 Μαρτίου 2020 17:13
Σοκ στη Βρετανία: 19χρονος νεκρός από κορωνοϊό - Στους 1.798 οι νεκροί
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Σοκ προκαλείται στη Βρετανία από το γεγονός, ότι η χώρα σημειώνει το ρεκόρ των 390 νεκρών στο τελευταίο 24ωρο, με τον κορωνοϊό να «θερίζει» στο Νησί και να παίρνει ακόμη και τη ζωή ενός 19χρονου.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, βλέποντας δεκάδες να πεθαίνουν και εκείνο, ουσιαστικά να μην καταφέρνει να ανταποκριθεί. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο 19χρονος δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ενώ παράλληλα έγινε ο νεότερος νεκρός στη Βρετανία από τον φονικό ιό. Δείτε και ποια είναι η κατάσταση του Πρίγκιπα Καρόλου.

Το επίκεντρο της πανδημίας είναι, αυτή τη στιγμή, η Αγγλία με 1.651 να έχουν πεθάνει μόνο εκεί από τον ιό, ενώ στην ίδια χώρα απεβίωσαν 367 το τελευταίο 24ωρο, με τους υπόλοιπους 23 να είναι σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Πιθανό να είναι πιο πολλοί οι νεκροί

Όλα αυτά έρχονται τη στιγμή, που η Κυβέρνηση αναφέρει στα στατιστικά της, ότι μπορεί οι νεκροί να είναι περισσότεροι, σε ένα ποσοστό του 24% από το νούμερο που παρουσιάζεται τώρα, αν συμπεριληφθούν όσοι μπορεί να έχουν πεθάνει στα σπίτια τους.

Κορωνοϊός: Οδηγείται σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας η χώρα

Προς την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας φαίνεται πως οδηγείται η χώρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με την Κυβέρνηση να είναι έτοιμη να κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα της, όπως ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας διεμήνυσε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» του Mega, υπογράμμισε ότι οι εικόνες με τον κόσμο να συνωστίζεται σε χώρους αναψυχής ή τράπεζες «δεν είναι αποδεκτές» κι ως εκ τούτου η κυβέρνηση σχεδιάζει «την αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας». Δείτε, από την άλλη, τις φοβερές εικόνες με την άδεια Αθήνα μέσω drone.

«Δεν θέλουμε ο κόσμος να είναι κλεισμένος μέσα, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεται κατάχρηση» σημείωσε, λέγοντας ότι προς στιγμή δεν εξετάζονται μέτρα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Σχετικά με την «πορεία» του κορωνοϊού, έκανε λόγο πως «βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του ιού. Αρκετοί που νόσησαν άρχισαν να εξέρχονται των ΜΕΘ και των νοσοκομείων, ή από τα σπίτια τους εάν είχαν ήπια συμπτώματα», προαναγγέλλοντας «τεστ αντισωμάων για να διακριβωθεί η πραγματική διασπορά του ιού στον πληθυσμό».

Σχολιάζοντας γενικότερα τα μέτρα προστασίας, επισήμανε ότι «τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενώ σχετικά με το Πάσχα, είπε ότι «φέτος θα είναι αλλιώς. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς που αγαπάμε. Θα έχουμε μετά πολλά χρόνια να γιορτάζουμε το Πάσχα όπως θέλουμε».

Τα μέτρα στήριξης

Αναφορικά με το πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι αυτά εκτείνονται μέχρι τον Μάιο.

«Στον σχεδιασμό που έχουμε έως τώρα δεν προβλέπεται περικοπή συντάξεων και μισθών στο δημόσιο τομέα. Κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα πάει η πανδημία. Η στάση μας θα επαναξιολογηθεί το Μαϊο» τόνισε.

Επανέλαβε ότι δεν θα γίνει «καμία απόλυση ή μείωση μισθού» μετά τις 18 Μαρτίου, «λόγω της Πράξης Νομοθετικού Περιερχομένου», ενώ γνωστοποίησε ότι προσεχώς εκκινούν δύο προγράμματα για τους μακροχρόνιας άνεργους, συνολικής δυνατότητας, περί τα 137.000 άτομα.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών, ως τελευταίο σενάριο, εάν η κρίση του κορωνοϊού στη χώρα έχει μεγάλη έξαρση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share