Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λήμνος: 55χρονη πέθανε από έντονη δύσπνοια -Υπό εξέταση για κορωνοϊό

Δεν κατάφεραν να την κρατήσουν εν ζωή

31 Μαρτίου 2020 15:32
Λήμνος: 55χρονη πέθανε από έντονη δύσπνοια -Υπό εξέταση για κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια 55χρονη από την Ατσική της Λήμνου άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο της Λήμνου, στο οποίο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το ΕΚΑΒ με έντονη δύσπνοια.

Η 55χρονη, με επιβαρυμένη υγεία, τις τελευταίες μέρες παρουσίαζε δύσπνοια, και το τελευταίο 24ωρο η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Οικείο της πρόσωπο ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες να την κρατήσουν εν ζωή.

Μάλιστα, επειδή η άτυχη γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα δύσπνοιας, στάλθηκε δείγμα για περαιτέρω εξέταση, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό. Να σημειώουμε ότι οι θάνατοι από τον ιό είναι πλέον 46, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Κόλαση του Δάντη στην Ισπανία - 849 νεκροί σε μια μέρα από τον κορωνοϊό

Στη κόλαση του κορωνοϊού παραμένει η Ισπανία, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 849 νεκρούς σε μία ημέρα. Στα 9.222 τα νέα κρούσματα.

Κατά 9.222 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 849, θυμίζοντας την τραγική κατάσταση της Ιταλίας.

Η αύξηση του αριθμού των θανάτων είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της επιδημίας, αλλά σε ποσοστιαίο επίπεδο είναι μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο αριθμός των θανάτων πέρασε στους 8.189, από 7.340 χθες, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε στα 94.417, από 85.195 χθες.

Θετικός στον κορωνοϊό άνδρας των ΜΑΤ - Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ένας 52χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ. Σε κατ' οίκον περιορισμό ακόμη 15 αστυνομικοί. Ενώ, σήμερα το πρωί τρεις ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 46.

Ο άνδρας των ΜΑΤ είχε τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.Μάλιστα, αφού έκανε το σχετικό τεστ, το οποίο ήταν θετικό, οι γιατροί έκριναν αναγκαίο να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», περίπου 15 ακόμη αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για προληπτικούς λόγους.

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» - Γυναίκα γέννησε με καισαρική και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για μία γυναίκα από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα που γέννησε με καισαρική τομή και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Με τα θύματα στην χώρα μας να έχουν φτάσει τα 46, από τον φονικό ιό.

Το πρόβλημα είναι ότι νοσηλεύτηκε σε 4κλινο θάλαμο και μετά από το θετικό τεστ ιχνηλατούνται γυναίκες βρέφη που βρίσκονταν τον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες 10 άτομα από το ιατρικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία τους.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν νοσεί και ο σύντροφός της ενώ είναι άγνωστο αν κόλλησε στο νοσοκομείο ή είχε προσβληθεί από τη δομή φιλοξενίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share