Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

2242200875: Μεγάλη προσοχή με αυτό τον αριθμό - Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα (photo)

Προσοχή!

31 Μαρτίου 2020 15:29
2242200875: Μεγάλη προσοχή με αυτό τον αριθμό - Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες που δέχονται κλήσεις από τον αριθμό 2242200875. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, όταν κάποιος απαντήσει στην κλήση, τότε ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο τον καλεί να καταβάλει χρήματα και πρόκειται για τηλεφωνική απάτη!

Μάλιστα, στον ιστότοπο www.white-pages.gr αναφέρεται πως πρόκειται για επικίνδυνο αριθμό από την Κω, για τον οποίο έχουν γίνει πολλές αναφορές από χρήστες. Μάλιστα, όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, τον μήνα Μάρτιο οι αναφορές για αυτόν τον αριθμό πολλαπλασιάστηκαν. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη απάτη που συναντάμε, δείτε εδώ ακόμη μία μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τηλεφωνική απάτη

Μεγάλη προσοχή! Νέα ηλεκτρονική απάτη μέσω email!

Ένα νέο τρόπο βρήκαν να εξαπατήσουν τους πολίτες αυτή τη φορά ηλεκτρονικά μέσω ενός email παριστάνοντας πως ο αποστολέας είναι η Ελληνική Αστυνομία.

απάτη

Κάτι τέτοιο φυσικά διαψεύδει η Αστυνομία και συνιστά στους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη ηλεκτρονική απάτη που συναντάμε, δείτε εδώ ακόμη μία μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τάσος Δούσης: "Προσoχή απάτη! Αν σας έρθει αυτό το μήνυμα μην δώσετε τα στοιχεία σας"!

Την προσοχή μας εφιστά ο Τάσος Δούσης, μέσα από το προφίλ του στο Instagram, σχετικά με μια απάτη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, δημοσίευσε ένα μήνυμα απάτη που φτάνει σε κινητά και υπόλογιστές και μας ενημερώνει (και καλά) πως ο τραπεζικός μας λογαριασμός έχει κλειδωθεί και θα πρέπει να κάνουμε επιβεβαίωση των στοιχείων μας για να ενεργοποιηθεί ξανά!

Προσοχή, πρόκειται για απάτη διαφόρων επιτήδειων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα λόγω κορωνοϊού! Σε καμία περίπτωση να μην δώσετε τα στοιχεία σας και να επικοινωνήσετε με την Αστυνομία!

Δείτε το μήνυμα, όπως το δημοσίευσε ο Τάσος Δούσης, στο Athensmagazine.gr:

Τάσος Δούσης απάτη

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share