Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετά από μια επέμβαση ρουτίνας ένιωσε ότι θα πεθάνει - Τότε οι γιατροί κατάλαβαν τι ξέχασαν μέσα του

Ένα λάθος που μπορούσε να του κοστίσει την ζωή

31 Μαρτίου 2020 14:57
Μετά από μια επέμβαση ρουτίνας ένιωσε ότι θα πεθάνει - Τότε οι γιατροί κατάλαβαν τι ξέχασαν μέσα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτός ο άνδρας μπήκε στο χειρουργείο και μετά από μια επέμβαση ρουτίνας ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πώς θα πέθαινε. Δεν φαντάζεστε τι είχαν κάνει λάθος οι γιατροί!

Σε ένα νοσοκομείο της Καλιφόρνια έχει επιβληθεί πρόστιμο $86,000 αφού ξεχάστηκε μία πετσέτα μέσα στο στομάχι ενός ασθενή κατά την διάρκεια ενός χειρουργείου. Ο ασθενής ήταν στο νοσοκομείο Community Regional Medical Center του Fresno στην Καλιφόρνια το 2014.

Μετά την επέμβαση, έλεγε πως ένιωθε σαν να πέθαινε. Είχε χειρουργηθεί και μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα είχε χάσει 20 κιλά, το έντερό του δεν λειτουργούσε σωστά, δεν είχε ενέργεια, αντοχή και ένιωθε πως θα πέθαινε.

Το προσωπικό του νοσοκομείο κατέγραφε όλα τα εργαλεία κατά την διάρκεια της επέμβασης, αλλά όχι και τις μπλε πετσέτες που χρησιμοποίησαν. Τώρα, το νοσοκομείο έχει αλλάξει το πρωτόκολλο για τους χειρούργους με σκοπό να μην συμβεί το ίδιο λάθος.

Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ανέρχεται στα $86,000 αν και νομικοί αναλυτές λένε πως ίσως τελικά πληρώσουν πολύ περισσότερα.

Ο ασθενής φέρεται πως γύρισε στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση γιατί ένιωθε χειρότερα και τότε ήταν που οι γιατροί κατάλαβαν πως υπήρχε μία μάζα μέσα του. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, ούτε κάτι σαν αυτό που θα δείτε εδώ, το οποίο είχε μια γυναίκα μέσα της για δύο χρόνια.

‘Τρόμαξα πάρα πολύ όταν μου είπαν για την μάζα γιατί ήξερα πως κάτι δεν πάει καλά και νόμιζα πως θα ήταν καρκίνος.’

Οι διαχειριστές του νοσοκομείου έβγαλαν μία ανακοίνωση για το περιστατικό: ‘Σαν αποτέλεσμα αυτού του τραγικού περιστατικού, κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές που εγκρίθηκαν από το κράτος.’ Αρνήθηκαν όμως να σχολιάσουν εάν τιμώρησαν κάπως τους χειρούργους που ήταν υπεύθυνοι για το περιστατικό ή αν συνεχίζουν να κάνουν επεμβάσεις στο νοσοκομείο αυτό.

Από τότε, έχει διαταχθεί να γίνεται καταμέτρηση όλων των χειρουργικών πετσετών που υπάρχουν στο χειρουργείο.

‘Στην αναφορά του, το κράτος λέει πως ήταν μία αποτρέψιμη πράξη που προκάλεσε συναισθηματική δυσφορία, ψυχολογικό τραύμα και σωματικό πόνο για τον συγκεκριμένο ασθενή.’

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share