Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

12χρονη πέθανε από κορωνοϊό (Video)

Θρήνος...

31 Μαρτίου 2020 13:19
12χρονη πέθανε από κορωνοϊό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από τον κορωνοϊό, γνωστοποίησαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση. Με την χώρα μας να μετρά από το πρωί ακόμη τρεις θανάτους φτάνοντας τους 46 στο σύνολο.

«Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών.

Παράλληλα, 875 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα, ανεβάζοντας το σύνολο στα 12.775. Περίπου 4900 ασθενείς βρίσκονται στα νοσοκομεία, ενώ 1021 νοσηλεύονται στην εντατική. Τέλος, 1969 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από την αρχή της κρίσης, οι 168 τις τελευταίες 24 ώρες.

Κορωνοϊός: 168 οι νεκροί στην Τουρκία (video)

Αυξάνει ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων στην Τουρκία, ενώ μεγάλη μάχη στην γείτονα χώρα δίνει και πασίγνωστος ποδοσφαιριστής.

Χθες κατεγράφησαν 37 νέοι θάνατοι με τον αριθμό να ανέρχεται πλέον στους 168 ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 10.827.

Δείτε το βίντεο του Open με το σχετικό ρεπορτάζ στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός Γαλλία: Πάνω από 3.000 οι θάνατοι

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στη Γαλλία με τους νεκρούς και τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς να αυξάνονται. Σήμερα, συγκεκριμένα οι νεκροί έφτασαν τους 418, ενώ τα κρούσματα στην Τουρκία ξεπέρασαν τις 10.000.

Η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα στον κόσμο που ξεπερνά τα 3.000 θύματα από τον ιό.

Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται βρίσκεται πλέον κοντά σε 21.000 (+1.592 από χθες Κυριακή), συμπεριλαμβανομένης μιας πολύ μεγάλης εισροής βαρέων περιστατικών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+ 424), όπου μέχρι σήμερα έχουν εισαχθεί 5.056 ασθενείς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 44.550, από 40.174 την Κυριακή, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» - Δραματική περιγραφή ασθενή θετικό στον κορωνοϊό (Video)

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου». Δραματική είναι η περιγραφή ασθενή που είχε κορωνοϊό, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο κ. Τσόκκος ευχαρίστησε τους ιατρούς και νοσηλευτές που όπως είπε δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό του. Επίσης, σοκαριστική μαρτυρία δίνει και μία Ελληνίδα που ζει στη Σουηδία περιγράφοντας την κατάσταση στη χώρα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Νίκησα τον ιό, μου άρεσε η στιγμή που έφυγα, δεν έκρυψα τα δάκρυά μου που μπήκα στο ασθενοφόρο. Σε αυτούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο τους ευχαριστώ πολύ έχουν χιούμορ, είναι καλοί στο λεπτό να σε εξυπηρετήσουν, μπράβο τους στέκονται εκεί δυνατοί μπράβο τους. Σε κάποια φάση νομίζεις ότι είναι ελεύθεροι ότι δεν έχουν οικογένεια αλλά είναι όλοι εκεί. Έκανα πέντε μέρες με πυρετό αλλά μετά από ενδοφλέβια αντιβίωση είμαι καλά. Μόνο την ώρα που έμπαινα στο νοσοκομείο ένιωθα άσχημα που άδειασε ο διάδρομος για να περάσω. Περίμενα πέντε λεπτά έξω».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share