Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» - Δραματική περιγραφή ασθενή θετικό στον κορωνοϊό (Video)

Συγκλονίζει

31 Μαρτίου 2020 08:05
«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» - Δραματική περιγραφή ασθενή θετικό στον κορωνοϊό (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου». Δραματική είναι η περιγραφή ασθενή που είχε κορωνοϊό, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο κ. Τσόκκος ευχαρίστησε τους ιατρούς και νοσηλευτές που όπως είπε δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό του. Επίσης, σοκαριστική μαρτυρία δίνει και μία Ελληνίδα που ζει στη Σουηδία περιγράφοντας την κατάσταση στη χώρα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Νίκησα τον ιό, μου άρεσε η στιγμή που έφυγα, δεν έκρυψα τα δάκρυά μου που μπήκα στο ασθενοφόρο. Σε αυτούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο τους ευχαριστώ πολύ έχουν χιούμορ, είναι καλοί στο λεπτό να σε εξυπηρετήσουν, μπράβο τους στέκονται εκεί δυνατοί μπράβο τους. Σε κάποια φάση νομίζεις ότι είναι ελεύθεροι ότι δεν έχουν οικογένεια αλλά είναι όλοι εκεί. Έκανα πέντε μέρες με πυρετό αλλά μετά από ενδοφλέβια αντιβίωση είμαι καλά. Μόνο την ώρα που έμπαινα στο νοσοκομείο ένιωθα άσχημα που άδειασε ο διάδρομος για να περάσω. Περίμενα πέντε λεπτά έξω».

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σ' αυτές τις 18 πόλεις δεν έχει εμφανιστεί; Ποιες αντιμετωπίζουν πρόβλημα;

Ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και η Ελλάδα (όπως και ο υπόλοιποιος πλανήτης) βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις! Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εντοπίζονται πλέον κρούσματα κορωνοϊου από τη λοίμωξη Covid-19. Παρότι βραδεία η εξάπλωση της νόσου, όπως τη χαρακτήρισε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοιός έχει καταγραφεί, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση, σε 43 Περιφερειακές ενότητες της χώρας. Υπάρχουν ωστόσο και 18 Περιφερειακές ενότητες που έχουν κρατήσει... γερά μέχρι τώρα χωρίς να μετρούν ούτε ένα περιστατικό μόλυνσης με κορωνοιό.

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Από τα 1.156 κρούσματα που είχαν καταγραφεί ως και τις 29 Μαρτίου (χθες ο αριθμός τους έφθασε τα 1.216), τα 758 έχουν αναφερθεί στο λεκανοπέδιο. Ειδικότερα, τα 641 έχουν καταγραφεί στην Αθήνα, τα 57 στην Ανατολική Αττική, τα 4 στη Δυτική Αττική και τα 56 στον Πειραιά.

Μεγάλη εξάπλωση έχει ο κορωνοϊός στη βόρεια Ελλάδα, ιδίως στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Σε τουλάχιστον 13 Περιφερειακές ενότητες εντοπίζεται η διαδρομή του νέου, απειλητικού κορωνοιού: Θεσσαλονίκη (55 κρούσματα), Καστοριά (29), Κοζάνη (16), Ξάνθη (12), Έβρος (11), Σέρρες (8), Πιερία (5), Κιλκίς (4), Ημαθία (3), Καβάλα (3), Πέλλα (2), Ροδόπη (1), Φλώρινα (1).

Από ένα κρούσμα έχουν επίσης οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Κεφαλλονιάς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων και Χανίων.

Κορωνοϊός Ελλάδα νοσοκομειο

Πώς διαμορφώνεται η επιδημία στην Ηλεία

Οι περιοχές της Ηλείας και της Αχαίας παραμένουν επίσης σημαντικές εστίες, σχεδόν έναν μήνα μετά το τοπικό «ξέσπασμα» της πανδημίας με την επιστροφή των 53 ατόμων από ταξιδι στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Στην Ηλεία έχουν καταγραφεί 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19 όπως και το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα, στην Αχαία 19 και άλλα 5 στη Ζάκυνθο από όπου επίσης συμμετείχαν κάτοικοι στην εκδρομή όπου νόσησαν σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες λόγω του κορωνοιού.

Στη μολυσματική διαδρομή του κορωνοιού απαντώνται επίσης οι εξής περιοχές: Λάρισα (11 κρούσματα), Μεσσηνία (7), Αρκαδία (3), Αργολίδα (2), Άρτα (3), Ιωάννινα (3), Βοιωτία (3), Φθιώτιδα (3), Εύβοια (2), Μαγνησία (2), Ηράκλειο (9), Λέσβος (8), Δωδεκάνηςα (2).

«Ελεύθερες» κορωνοϊού είναι οι εξής Περιφερειακές ενότητες της χώρας σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ: Ικαρίας, Λήμνου, Χίου, Βόρειου Τομέα Αθήνας, Νήσων, Δυτικού Τομέας, Νότιου Τομέα Αθήνας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Σποράδων, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Δράμας, Θάσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ιθάκης, Κέρκυρας και Κορινθίας.

Σημειώνεται τέλος στην έκθεση ότι 110 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση ως προς τον τόπο κατοικίας των ασθενών.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Τα χαρακτηριστικά των ασθενών

Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών είναι Έλληνες. Σε σύνολο 1.146 ασθενων με γνωστή υπηκοότητα, οι 1.080 ήταν Έλληνες και οι άλλοι 66 αλλοδαποί.

Σε ό,τι αφορά το φύλο υπερισχύουν οι άνδρες ασθενείς. Σε σύνολο 1.150 ασθενων, οι 646 (56%) ήταν άνδρες και οι 504 (43%) γυναίκες.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Οι περισσότεροι ασθενείς ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 χρόνων.

Ειδικότερα, σε σύνολο 1.088 ασθενών, οι 250 ήταν ηλικίας άνω των 65 χρόνων, οι 514 ήταν ηλικίας 40-64 χρόνων, οι 292 ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων και μόλις 32 ήταν οι ανήλικοι ασθενείς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share