Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Απαγόρευση κυκλόφορίας: Απτόητοι οι Θεσσαλονικείς - "Βούλιαξε" η παραλία για ακόμη μια φορά!

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος

30 Μαρτίου 2020 21:21
Απαγόρευση κυκλόφορίας: Απτόητοι οι Θεσσαλονικείς -
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Απτόητοι παραμένουν οι Θεσσαλονικείς παρά τα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και για ακόμη μια φορά "βούλιαξε" η παραλιακή. Ωστόσο, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα οι παραβάσεις συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 9.000.

Την ώρα εκείνη όπου ο κόσμος φαίνεται πως συνεχίζει απτόητος τις βόλτες του, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας, που βρισκόταν στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού Open, είπε χαρακτηριστικά πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι επικίνδυνες και πρέπει ο καθένας μόνος του να ανακαλέσει τον εαυτό του στην τάξη».

Μετά τον «χαμό» στην παραλία τόσο την Κυριακή όσο και την Δευτέρα, κατά πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε το θέμα στον υφυπουργό και εξέφρασε τον προβληματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία κεντρική ρύθμιση τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για την μαρίνα του Φλοίσβου, αλλά και για άλλα επίμαχα σημεία της επικράτειας, όπου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες συνωστισμός, μετά και την άνοδο της θερμοκρασίας.


Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φέρεται αποφασισμένος να προβεί σε μονομερείς ενέργειες περιορισμού της κυκλοφορίας στην παραλία της πόλης, ενδεχομένως σε συνεργασία με την Αστυνομία και με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.

Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με αφορμή τις εικόνες με το πλήθος κόσμου να κυκλοφορεί στο παραλιακό μέτωπο, ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως είναι μια κατάσταση που δεν πρόκειται να συνεχιστεί. «Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί. Αύριο, εφόσον δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, προχωράμε σε μέτρα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο είτε αποκλεισμού της παραλίας είτε «ζωνοποίησης» της, χωρίς να διευκρινίσει πώς αυτό θα υλοποιηθεί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share