Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός Σκόπια: Στους 7 οι νεκροί - 285 συνολικά τα κρούσματα

26 νέα κρούσματα σήμερα

30 Μαρτίου 2020 20:52
Κορωνοϊός Σκόπια: Στους 7 οι νεκροί - 285 συνολικά τα κρούσματα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Στους 7 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στα Σκόπια ενώ 26 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο με το συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού να ανέρχεται στους 285. Ωστόσο, στην Τουρκία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 10.000.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα αισθητές γίνονται μέρα με την ημέρα οι συνέπειες στην οικονομία της χώρας από την διάδοση του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να επεξεργάζεται μέτρα,προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την κατάρρευση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία τον τελευταίο μήνα παρουσιάζουν υστέρηση της τάξης του 60%.

Από την μεριά του, ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή σε ενημερωτική ιστοσελίδα των Σκοπίων διατύπωσε την πρότασή για μείωση των μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, στο επίπεδο του κατώτατου μισθού στη χώρα (235 ευρώ), προκειμένου να μην μεγαλώσει η "μαύρη τρύπα" του κρατικού προϋπολογισμού.

Σήμερα, ο μέσος μηνιαίος μισθός στον δημόσιο τομέα της Βόρειας Μακεδονίας υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 400 με 430 ευρώ. Ο αριθμός των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα της χώρας ανέρχεται στις 133.000.

«Καλύτερα να σφίξουμε όλοι τα δόντια για δύο μήνες, ώστε όλοι να έχουν ένα εισόδημα, παρά να τεθεί θέμα αδυναμίας καταβολής μισθών» σημείωσε ο Ζάεφ.

Όσον αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να εξασφαλίσει το κράτος επίσης κατώτατο μισθό (235 ευρώ) προς τους εργαζομένους αυτών, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ο αρχηγός του SDSM αναμένει, όπως ανέφερε, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας να υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι μόνο αρχικές και θα ακολουθήσουν και νέες.

Στους 7 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Κύπρο - Άλλα 16 κρούσματα στην χώρα

Ο κορωνοϊός κάνει τη δική του επιδρομή και στην Κύπρο, με έναν 77χρονο να πεθαίνει από τον φονικό ιό και να αποτελεί τον 7ο νεκρό του στη Μεγαλόνησο, ενώ 16 ακόμη νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν.

Πρόκειται για 2 άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, 4 που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης και 10 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Δείτε και την τελευταία ενημέρωση για τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Με βάση και τα σημερινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 230, περιλαμβανομένων των πέντε κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις.

Οι θάνατοι ανήλθαν στους επτά, εκ των οποίων μία γυναίκα και έξι άντρες. Οι πέντε νεκροί είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 66 χρόνια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share