Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αχτίδα ελπίδας στη Νέα Υόρκη - Έφτασε το πλωτό νοσοκομείο!

Έχει χωρητικότητα 1.000 κλίνες

30 Μαρτίου 2020 20:31
Αχτίδα ελπίδας στη Νέα Υόρκη - Έφτασε το πλωτό νοσοκομείο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αχτίδα ελπίδας υπάρχει στη Νέα Υόρκη αφού σήμερα κατέφθασε το πλωτό στρατιωτικό νοσοκομείο χωρητικότητας 1.000 κλινών καθώς το σύστημα υγείας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης μιας και οι ασθενείς από κορωνοϊό καθημερινά αυξάνονται κατά χιλιάδες. Ωστόσο, εχθές στην Νέα Υόρκη βοήθεια έστειλε και η Κίνα.

Το πλοίο, που διαθέτει 12 χειρουργεία και 1.200 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού, αναμένεται να παράσχει φροντίδα σε ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό, προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν στους νοσούντες με Covid-19.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου.

«Το γεγονός ότι το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται εκεί, ότι ο στρατός βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη σε μια στιγμή όπου η πόλη μας το έχει ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό» τόνιζε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, την ώρα που το USNS Comfort εισερχόταν στο λιμάνι του Μανχάταν.

«Για τους πολίτες της πόλης, που έχει περάσει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, όλο αυτό τους τονώνει το ηθικό. Είναι πολύ συγκινητικό για όλους εμάς, έχουμε ανάγκη από βοήθεια».

Η πόλη της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ με περισσότερα από 33.000 κρούσματα και 776 νεκρούς, αναμένεται να ανοίξει σήμερα ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο συνεδριακό κέντρο Javits Center.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Εξετάζεται η επιβολή καραντίνας

Το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος δήλωσε μιας και τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται. Εχθές συγκεκριμένα οι νεκροί ξεπέρασαν τους 130, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».

Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Νέα Υόρκη - Η πόλη που "δεν κοιμάται ποτέ" ήρθε η ώρα να "ξεκουραστεί"

Σοκάρει η εικόνα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, η οποία πλέον έχει ερημώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης που άλλοτε έσφιζαν από ζωή είναι πλέον άδειοι, και δεν θυμίζει σε τίποτα στην εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας.

Θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους. Μάλιστα οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πέσει θύμα της πανδημίας, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share