Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 10.000 τα κρούσματα

168 οι θάνατοι

30 Μαρτίου 2020 20:20
Κορωνοϊός Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 10.000 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακραίνει η λίστα των νεκρών στην Τουρκία και των κρουσμάτων από κορωνοϊό με το συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 10.000 ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 168. Ωστόσο, 7 συνολικά είναι οι νεκροί στην Κύπρο.

Μέχρι στιγμής, 162 ασθενείς έχουν θεραπευτεί.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας πρόσθεσε, σε μήνυμά του στο Twitter, ότι 11.535 διαγνωστικά τεστ διεξήχθησαν σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της επιδημίας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τεστ που έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία έως τώρα να ανέρχεται σε 76.981.

Στα 1.212 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - 56 καινούργια ανακοινώθηκαν

Ο καθηγητής λιομωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα, με το σύνολο να φτάνει στα 1.212, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι συνολικά 43 θάνατοι στην Ελλάδα.

Πέραν αυτών, 72 άτομα είναι διασωληνωμένα στις ΜΕΘ, με το 81% εξ αυτών να είναι άνδρες, δηλαδή 58 έναντι 14 γυναικών. Ο μέσος όρος τους είναι τα 65 έτη, ενώ πάνω από το 50% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Πέντε είναι οι ασθενείς, που έχουν αποσωληνωθεί, ενώ πέντε είναι οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Προς το παρόν, έχουν πραγματοποιηθεί 15.961 τεστ.

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια Βαρδινογιάννη: Δισσωληνωμένος με κορωνοϊό ο Γιάννης του Σήφη!

Δύσκολες ώρες περνά η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τον Γιάννη του Σήφη να νοσηλεύεται να νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», κάτι που έγινε γνωστό από τον δημοσιογράφο, Άγγελο Μενδρινό.

Στην αρχή, βέβαια, υπήρξε η εντύπωση, ότι πρόκειται για τον επί σειρά ετών ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον επονομαζόμενο επίσης ως «Καπετάνιο», λέξη με την οποία αποκάλεσε ο δημοσιογράφος τον Γιάννη του Σήφη. Δείτε και τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας του Πρίγκιπα Καρόλου.

Ο Άγγελος Μενδρινός με νέο tweet ξεκαθάρισε πως «για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις είναι ο Γιάννης Σήφη Βαρδινογιάννης ο οποίος μετά από πυρετό δύο ημερών εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε μονάδα εντατικής θεραπείας».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη αποτέλεσε επί χρόνια τον ισχυρό άνδρα της ΑΝΕΚ Lines, ενώ μέχρι το 2013 βρισκόταν στο ΔΣ της Hellenic Seaways.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share