Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στους 7 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Κύπρο - Άλλα 16 κρούσματα στην χώρα

Συμβαίνει τώρα!

30 Μαρτίου 2020 18:54
Στους 7 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Κύπρο - Άλλα 16 κρούσματα στην χώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός κάνει τη δική του επιδρομή και στην Κύπρο, με έναν 77χρονο να πεθαίνει από τον φονικό ιό και να αποτελεί τον 7ο νεκρό του στη Μεγαλόνησο, ενώ 16 ακόμη νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν.

Πρόκειται για 2 άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, 4 που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης και 10 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Δείτε και την τελευταία ενημέρωση για τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Με βάση και τα σημερινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 230, περιλαμβανομένων των πέντε κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις.

Οι θάνατοι ανήλθαν στους επτά, εκ των οποίων μία γυναίκα και έξι άντρες. Οι πέντε νεκροί είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 66 χρόνια.

«Ας αντιμετωπίσουμε κι εμείς ηρωικά αυτό τον εχθρό» - «Σπάει» καρδιές το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για τον Μανώλη Γλέζο

«Σπαράζει» καρδιές το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα, με αφορμή τον χαμό του Μανώλη Γλέζου, με τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και θρυλικό πολιτικό να φεύγει σε ηλικία 98 ετών.

Ο καθηγητής λιομωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, μετά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα, αναφέρθηκε σε μια προ ετών συζήτησή τους, ενώ ζήτησε, όπως εκείνος πάλεψε ηρωικά εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, να κάνουμε τώρα κι εμείς το ίδιο με τον «αόρατο εχθρό» μας.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Τελειώνοντας, θέλω να απευθύνω κι εγώ σήμερα με όλους τους Έλληνες τον χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της εθνικής Αντίστασης, που με το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη, έδωσε το μήνυμα του αγώνα για την ελευθερία σε όλη την σκλαβωμένη Ευρώπη.

Δεν θα ξεχάσω την ειλικρινή συζήτηση που είχα μαζί του πριν μερικά χρόνια, σε μια εντελώς τυχαία, αλλά ευεργετική για μένα συνάντηση.

Ας αντιμετωπίσουμε κι εμείς ηρωικά αυτή την πάλη με τον αόρατο εχθρό».

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για έναν μεγάλο Έλληνα» - Το συγκλονιστικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Μανώλη Γλέζο

Συγκλονιστικά είναι όσα λέει στο δικό του μήνυμα για τον χαμό του Μανώλη Γλέζου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ιστορικό Έλληνα πολιτικό να φεύγει στα 98 του χρόνια από τη ζωή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως «το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας», σε μια συμβολική αναφορά στην ημέρα, όπου κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη, ανεβάζοντας την ελληνική, ενώ επισημαίνει πως δεν ξεχνά την επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου στο σπίτι του με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Κωνσταντίνος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, March 30, 2020

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share