Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Ο χαμός συνεχίζεται στη Βρετανία: Ακόμη 180 θάνατοι από κορωνοϊό - Εφιαλτική εκτίμηση για 2 εκατ. κρούσματα

Πανικός!

30 Μαρτίου 2020 17:32
Ο χαμός συνεχίζεται στη Βρετανία: Ακόμη 180 θάνατοι από κορωνοϊό - Εφιαλτική εκτίμηση για 2 εκατ. κρούσματα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο χαμός για τον κορωνοϊό συνεχίζεται στη Βρετανία, με το Νησί να μετρά άλλους 180 θανάτους από τον φονικό ιό και να φτάνει στους 1.415, με τους 159 να προέρχονται από την Αγγλία, ενώ υπάρχει μια εφιαλτική εκτίμηση για 2 εκατ. κρούσματα στην χώρα.

Πέραν της Αγγλίας, λοιπόν, στην Ουαλία 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ανέφεραν έξι και έναν νεκρούς αντίστοιχα, φτάνοντας τα δικά τους νούμερα σε 62, 47 και 22. Δείτε και ποια είναι η κατάσταση της υγείας του Πρίγκιπα Καρόλου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, πάνω από 20.000 είναι τα συνολικά κρούσματα στη Βρετανία, ενώ οι ειδικοί στον χώρο της Υγείας αναφέρουν, ότι τα συνολικά μπορεί να είναι άνω των 2 εκατομμυρίων, φέρνοντας τον εφιάλτη.

Πανικός στη Βρετανία: Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας για τουλάχιστον 6 μήνες!

Έξι μήνες ή περισσότερο είναι πιθανό να διαρκέσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Βρετανία, με το Νησί να βιώνει αισθητά τις συνέπειες της επιδρομής του κορωνοϊού και, στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να θέσει υπ’ όψιν της ακόμη και τα πιο ακραία μέτρα, προκειμένου να αποδειχθεί να τον αναχαιτίσει, έχοντας πρώτα επιδείξει τραγική χαλαρότητα.

Αυτό είπε η Τζένι Χάρις, αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας. Οι Βρετανοί, είπε, θα πρέπει να υπομείνουν κάποιας μορφής περιοριστικά μέτρα για άλλους έξι μήνες ή και για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και προειδοποίησε ότι ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα, αν τα μέτρα αρθούν πρόωρα. Δείτε και την επική αντίδραση Ελλήνων στα μπαλκόνια τους.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ότι θα επανεξετάσει σε τρεις εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε την περασμένη Δευτέρα. Η Χάρις τόνισε ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουν οι ειδικοί αν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να περιοριστεί δηλαδή η εξάπλωση του ιού στη Βρετανία.

«Δεν πρέπει τότε να επιστρέψουμε απότομα στον φυσιολογικό τρόπο ζωής μας, αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Αν σταματήσουμε τότε, όλες οι προσπάθειές μας θα πάνε χαμένες και θα μπορούσαμε δυνητικά να βιώσουμε μια δεύτερη κορύφωση», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Με τον καιρό, πιθανότατα για τους επόμενους έξι μήνες, θα έχουμε μια επανεξέταση ανά τρεις εβδομάδες, θα δούμε πού βαδίζουμε (…) Μετά, σταδιακά, θα μπορέσουμε, ελπίζουμε, να προσαρμόσουμε κάποια από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και σταδιακά να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Η Χάρις είπε ότι «ο στόχος είναι κινούμενος» και «πρέπει απλώς να περιμένουμε για να δούμε πόσο επιτυχημένοι σταθήκαμε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share