Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Ο κορωνοϊός βελτίωσε την ποιότητα του αέρα!

Φοβερά στοιχεία!

30 Μαρτίου 2020 16:13
Απίστευτο: Ο κορωνοϊός βελτίωσε την ποιότητα του αέρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο φαίνεται να είναι το πόσες συνέπειες έχει φέρει ο κορωνοϊός στον πλανήτη, καθώς μπορεί να έχει φέρει ουκ ολίγες καταστροφές υγειονομικά και οικονομικά, αλλά περιβαλλοντικά μάλλον… έχει κάνει καλό, αφού έχει βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα.

Σύμφωνα με έρευνα του ΑΤΜΟ France, αυτό είναι το αποτέλεσμα της… εποχής του φονικού ιού στη Γαλλία τουλάχιστον, με τον ουρανό να είναι πιο καθαρός και τα άστρα να φαίνονται πιο εύκολα και με διαύγεια το βράδυ. Η έρευνα μας εξηγεί, ότι οι εκπομπές καυσαερίων από τα αυτοκίνητα είναι σε πτώση, κάτι που σημαίνει πως το διοξείδιο του αζώτου είναι μειωμένο κατά 70% κοντά στα σημεία, όπου κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα, ενώ στις Άλπεις φτάνει μέχρι και το 50% το ίδιο ποσοστό. Δείτε, παράλληλα, τη στάση που διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, η Διεθυνση της διαχείρισης οδών στη Γαλλία ανέφερε μια μείωση της τάξης του 95% στο θέμα της κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου μποτιλιάρισμα καθημερινά. Αυτό εναρμονίζεται με την έρευνα για την παγκόσμια κυκλοφορία στους δρόμους, η οποία έχει μειωθεί κατά 50-70%, σύμφωνα με την ίδια Διεύθυνση, κάτι που φυσικά σημαίνει και παράλληλη μείωση των εκπομπών καυσαερίου, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο περιβάλλον, με την εικόνα πιο κάτω να είναι χαρακτηριστική.

Το ΑΤΜΟ France, παράλληλα, επισημαίνει πως ο κορωνοϊός είναι σαφώς υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει, ενώ μια έρευνα του 2003 που σχετιζόταν με τον ιό SARS, ανέφερε πως το 84% των κατοίκων σε περιοχές με μεγάλα ποσοστά ρύπανσης, είχε περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από τους κατοίκους σε περιπχές με λιγότερη μόλυνση. Το ποσοστό αυτό, φυσικά, θα μπορούσε να μειωθεί με τη… συμβολή του φονικού ιού.

Την ίδια ώρα, η έρευνα του ATMO France αναφέρει, ότι πρέπει να αερίζουμε το σπίτι μας τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα, ώστε να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να εκτεθούμε σε οποιοδήποτε μικρόβιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share