Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ… στο δικό του κόσμο: Οι ΗΠΑ μαστίζονται από τον κορωνοϊό και ο πρόεδρος ασχολείται… με την τηλεθέασή του!

Απίστευτος!

30 Μαρτίου 2020 15:27
Ο Ντόναλντ Τραμπ… στο δικό του κόσμο: Οι ΗΠΑ μαστίζονται από τον κορωνοϊό και ο πρόεδρος ασχολείται… με την τηλεθέασή του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα… δικό του κόσμο φαίνεται να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς την ώρα που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη δική τους πρωτοφανή κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού, εκείνος ασχολείται με το… πόσο μεγάλα νούμερα κάνει, όταν ενημερώνει για τον ιό.

Με συνεχόμενες δημοσιεύσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά για το πόσο μεγάλη τηλεθέαση πραγματοποιεί, αν και βέβαια κανονικά θα έπρεπε να σχολιάζει τις… αντιφατικές δηλώσεις που κάνει ανά ημέρα, για το πόσο θα επηρεάσει ο κορωνοϊός την χώρα του, υγειονομικά και οικονομικά. Την ίδια ώρα, οι νεκροί μόνο στην Νέα Υόρκη πλησιάζουν τους 1.000.

«Τα νούμερα των ενημερώσεών μου είναι τόσο υψηλά, φτάνοντας το «Bachelor Finale» ή την εκπομπή ποδοσφαίρου της Δευτέρας, σύμφωνα με τους New York Times», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, σχολιάζοντας πως είναι πρώτος στα trends της εποχής στην τηλεόραση των ΗΠΑ.

Τα νούμερα είναι, όντως, εντυπωσιακά με τον Αμερικανό πρόεδρο να φτάνει τα 8.5 εκατομμύρια τηλεθεατές, χωρία να μετρώνται όσοι βλέπουν από συνδρομητική τηλεόραση ή live streaming. Την ίδια ώρα, βέβαια, για τον ίδιο λόγο δέχεται φοβερά έντονη κριτική από ουκ ολίγους συντάκτες, τόσο του CNN και του MSNBC, τα οποία τον κατηγορούν για πληροφορίες, οι οποίες δίνουν λανθασμένες κατευθυντήριες γραμμές στον αμερικανικό λαό.

Και το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό, όπως αναφέρουν και τα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς το κοινό δε συνδέεται στις τηλεοράσεις του για να δει τον Τραμπ, αλλά για να μάθει τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό και ποια είναι τα νέα μέτρα. Δε μιλά, άλλωστε, μόνο αυτός, αλλά παράλληλα και οι επικεφαλής του Συστήματος Υγείας και Οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, μάλιστα, στη διάρκεια αυτών των ενημερώσεων, έχει κάνει δεκάδες λανθασμένες εκτιμήσεις, όπως για τη σιγουριά του πως η χλωροκίνη αποτελεί βέβαιη θεραπεία για τον κορωνοϊό και, όποιος την προμηθευτεί, δεν έχει ανάγκη να κάνει το τεστ για τον ιό.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο πρόεδρος δείχνει ποια είναι η δική του επιδίωξε, η οποία δεν είναι καμία άλλη παρά την άνοδο της δημοτικότητάς του. Για αυτό, άλλωστε, έχει δώσει ουκ ολίγες φορές αισιόδοξες προβλέψεις για θέματα, όπως το τεστ του κορωνοϊού, το εμβόλιο εναντίον του και τη θεραπεία, οδηγώντας σε χαλάρωση το κοινό απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Κάτι, που βέβαια κοστίζει ζωές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share