Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Το Πάσχα δε σουβλίζουμε αρνιά στο χωριό, #μένουμε_σπίτι» - Το μήνυμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την καραντίνα

Τι δήλωσε;

30 Μαρτίου 2020 14:24
«Το Πάσχα δε σουβλίζουμε αρνιά στο χωριό, #μένουμε_σπίτι» - Το μήνυμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την καραντίνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προανήγγειλε, με τη σειρά του, την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τονίζοντας στις δηλώσεις του, ότι «το Πάσχα θα μείνουμε σπίτι μας και δε θα πάμε στο χωριό να σουβλίσουμε αρνιά», προσθέτοντας πως «δεν είναι ίδιο, όπως κάθε χρόνο, έχουμε χρόνια να το γιορτάζουμε όπως πρέπει».

Ο κύριος Πέτσας έκανε τη δική του καθιερωμένη ενημέρωση για όλα τα μέτρα, που έχουν ήδη ληφθεί στη «μάχη» εναντίον του κορωνοϊού, κάνοντας αρχικά αναφορά για όσα γνωστοποίησαν νωρίτερα οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τονίζοντας ύστερα όσα μέτρα πήρε η ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αναχαιτίσει τον φονικό ιό.

Μέσα σε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε από την πλευρά όλων των Υπουργείων, το ξεχωριστό μήνυμα ήταν πως «το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς», επιβεβαιώνοντας στην ουσία όσα προ ημερών είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να μην καταστραφεί ό,τι έχουμε «χτίσει» μέχρι αυτή την ώρα με τα περιοριστικά μέτρα και να μην χαθούν ζωές από οποιαδήποτε απερισκεψία, ακόμη και για αγαπημένα μας πρόσωπα, αν και δεν ενημέρωσε για το πιθανό μέτρο του κλεισίματος των διοδίων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης, όμως, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται ακόμη από την Κυβέρνηση, ενώ επιφυλάχθηκε για την πιθανότητα λειτουργίας των εκκλησιών «κεκλεισμένων των θυρών», υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμη κάποια απόφαση επί του θέματος.

Ο κύριος Πέτσας, βέβαια, στάθηκε και στη δράση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε για το επόμενο δίμηνο, εν τέλει, το 50% από κάθε Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας πως «απέναντι στην κρίση της πανδημίας όλοι είμαστε ίσοι, αλλά ο καθένας βοηθά από την πλευρά του, με τις δικές του δυνάμεις».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share