Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Είμαστε λίγο πριν τη μέση, τα κρούσματα αυξάνονται μέτρια»

Ώρες αγωνίας

30 Μαρτίου 2020 09:22
Κορωνοϊός: «Είμαστε λίγο πριν τη μέση, τα κρούσματα αυξάνονται μέτρια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτάνουμε σιγά σιγά στην μέση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς!

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Α. Λινού, για την έξαρση της πανδημίας στην χώρας μας, τα κρούσματα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί!

Δείτε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

"Μπαίνουμε στην επικίνδυνη...": Σοκαριστική πρόβλεψη για τον κορωνοϊό

Έκκληση στους πολίτες να «βάλουν όλοι πλάτη για να περάσουμε το πιο δύσκολο σημείο» στη μάχη με τον κορωνοϊο αηύθυνε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας Νίκος Σύψας, με τους θανάτους και στην χώρα μας να αυξάνονται σημαντικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας» και «ελπίζουμε να είναι η κορύφωση τέτοια ώστε το ΕΣΥ να αντέξει».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το σενάριο είναι ότι σε 2 εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση και εκεί θα δούμε πώς θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια κάμψη της καμπύλης».

Οσον αφορά το Πάσχα και το πώς θα το γιορτάσουμε φέτος ο κ. Σύψας είπε «Μεγάλη Εβδομάδα και ψήσιμο στο μπαλκόνι του σπιτιού μας».

Εξήγησε, τέλος, μετά από σχετική ερώτηση ότι «στο δρόμο δεν είναι απαραίτητη η μάσκα, στο σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητη εφόσον πλησιάζουμε κάποιον σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων».

Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός από κορωνοϊό πασίγνωστος κωμικός

Παγκόσμια θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου γνωστού κωμικού, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών, λίγες ώρες και μετά τον θάνατο διάσημου πολιτικού από τον φονικό ιό.

Ο δημοφιλής Ιάπωνας κωμικός Κεν Σιμούρα, που είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο καθώς μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Σιμούρα, πασίγνωστος στην πατρίδα του, είχε αρχίσει την καριέρα του τη δεκαετία του 1970. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου υπέκυψε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 70 ετών, διευκρίνισε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Σοκ στον Alpha: Νεκρός ο Μανώλης Μαλέλης από τον κορωνοϊό!

Νεκρός από τον κορωνοϊό βρέθηκε ο Μανώλης Μαλέλης, ο οποίος νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό και άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής (29/3), βυθίζοντας στο πένθος τον Alpha.

Ο Μανώλης Μαλέλης ήταν στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά και διετέλεσε πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του καναλιού. Πρόκειται, δηλαδή, για έναν εκ των 39 θανάτων από τον ιό.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησε μέσω του twitter ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ο οποίος αποχαιρέτησε τον Μανώλη Μαλέλη αναφέροντας ότι ήταν το 33ο θύμα του φονικού ιού.

«Όταν έμαθα ότι έχω κορωνοϊό, φοβήθηκα γιατί…» - Συγκλονίζει η γυναίκα που ήταν ο «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα

Συγκλονίζει με τα λόγια της η Δήμητρα Βουλγαρίδου, η οποία αποτέλεσε τον «ασθενή μηδέν» του κορωνοϊού στην χώρα μας, αναφέροντας τον φόβο που ένιωσε, όταν έμαθε πως έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό.

Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και, λίγο αργότερα, θα γινόταν η πρώτη καταγεγραμμένη ασθενής από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για την περιπέτεια της, τονίζοντας ότι ακόμη και τώρα, που έχει διαφύγει τον κίνδυνο, η όσφρηση δεν έχει επανέλθει απόλυτα.

Η ίδια, παράλληλα, επισημαίνει πως από την 7η-8η μέρα κι έπειτα άρχισε να βρίσκει το κουράγιο, με τους αγαπημένους της ανθρώπους να είναι πάντοτε στο πλευρό της. Την ίδια ώρα, η χώρα μας φτάνει στους 39 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

«Είχα πολύ ελαφριά συμπτώματα και την πέρασα σαν μία απλή γρίπη. Δεν είχα πολύ πυρετό, αυτό ήταν το μόνο που σύμπτωμα ενώ το άλλο μου σύμπτωμα είχε σχέση με την όσφρηση η οποία δεν έχει επανέλθει 100%.

Δε σας κρύβω ότι φοβήθηκα αρκετά γιατί ήταν κάτι πολύ πρωτόγνωρο. Κανείς δεν γνώριζε την εξέλιξη αυτού του ιού. Τόσο για εμένα όσο και για τους ανθρώπους με τους οποίους ήθρα σε επαφή. Κάθε μέρα που περνούσα στην απομόνωση ήταν ένα συν για εμένα. Μετά την 7η, 8η μέρα άρχισα να παίρνω κουράγιο.

Ο γιος μου και μία φίλη μου ήταν οι μόνοι θετικοί στον κορωνοϊό, είχα μεγάλη αγωνία και γι΄αυτόν. Όπως λένε όμως και οι ειδικοί τα παιδιά παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα. Ο γιος μου ήταν τελείως ασυμπτωματικός αλλά το είχα μαζί μου στον ίδιο θάλαμο. Ήταν πολύ δύσκολη η διαχείριση ενός παιδιού μέσα σε ένα δωμάτιο για 15 μέρες. Ένα 9χρονο παιδί, που ήταν καλά, ήταν δύσκολο να το απομονώσεις», ανέφερε η Δήμητρα Βουλγαρίδου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share