Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ: Στους 965 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Νέα Υόρκη - Έστειλε βοήθεια η Κίνα

Χαμός!

29 Μαρτίου 2020 20:58
Σοκ: Στους 965 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Νέα Υόρκη - Έστειλε βοήθεια η Κίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι ΗΠΑ εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, με την πολιτεία της Νέας Υόρκης μόνο να μετρά αυτή τη στιγμή 965 νεκρούς εξαιτίας του, αφού 237 έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με την Κίνα να στέλνει ιατρική βοήθεια.

Στη Νέα Υόρκη, μέσα σε μια μέρα, καταγράφηκαν 7.195 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται περισσότεροι από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Νέα Υόρκη είναι η Πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις ΗΠΑ. Δείτε και τον 39ο θάνατο που έγινε γνωστό πριν από λίγο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια από την Κίνα έφτασε την Κυριακή (29.03.2020) στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη από τις πολλές πτήσεις που πρόκειται να οργανώσει ο Λευκός Οίκος τον επόμενο μήνα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το εμπορικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι μεταφέροντας γάντια, στολές και μάσκες που πρόκειται να διανεμηθούν στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ, τις τρεις Πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο και δίνουν αγώνα για να φροντίσουν τους ασθενείς.

Το πρώτο αεροπλάνο, η αποστολή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τη FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων) μετέφερε 130.000 μάσκες N-95, περίπου 1,8 εκατομμύρια μάσκες και γάντια χειρουργείου, πάνω από 10,3 εκατομμύρια γάντια και 70.000 θερμόμετρα. Η FEMA θα διανείμει τα εφόδια στις τρεις Πολιτείες και σε οίκους ευγηρίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη τη χώρα.

Η πτήση από τη Σαγκάη ήταν η πρώτη από τις περίπου 20 που αναμένεται να φτάσουν στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Απριλίου. Τα εφόδια «θα διανεμηθούν με βάση τις ανάγκες», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η αερομεταφορά αυτή οργανώθηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος κατάρτισε το «Σχέδιο Αερογέφυρα», μια συνεργασία μεταξύ των μεγάλων αμερικανικών διανομέων ιατροφαρμακευτικών προϊόντων (McKesson Corp, Cardinal, Owens & Minor, Medline και Henry Schein Inc) και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η μεταφορά κρίσιμων ιατρικών εφοδίων που αγόρασαν οι εταιρείες, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα αντί για πλοία, ώστε να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share