Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί από κορωνοϊό - Πάνω από 9.000 τα κρούσματα

Σε έκτακτη ανάγκη η χώρα!

29 Μαρτίου 2020 20:23
Κορωνοϊός Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί από κορωνοϊό - Πάνω από 9.000 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρίσιμη μοιάζει να είναι και στην Τουρκία η κατάσταση για τον κορωνοϊό, αφού τα θύματά του βρίσκονται στα 131, με 23 ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη «μάχη» για τη ζωή τους, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 9.127, σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά.

Περίπου 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει, ενώ ο Υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες. Δείτε και την εφιαλτική πρόβλεψη επιστήμονα από την Τουρκία.

Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως.

Τα μέτρα των γειτόνων

Η Τουρκία σταμάτησε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί εντολή στον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την Παρασκευή, να υπάρξει «μια εθελοντική καραντίνα», στο πλαίσιο της οποίας οι Τούρκοι να μένουν σπίτι εκτός για τα ψώνια ή για βασικές ανάγκες ώστε να βοηθήσουν να συγκρατηθεί η επιδημία.

Όμως αφού ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), απηύθυνε έκκληση να επιβληθεί συνολικός περιορισμός.

«Στο στάδιο αυτό, είναι φανερό πως χρειαζόμαστε συνολική, εκτεταμένη και αποτελεσματική παραμονή στο σπίτι και καραντίνα», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Δεν είναι δυνατό να λυθεί αυτό το ζήτημα με εκστρατείες όπως 'Τουρκία Μείνε Σπίτι" και αφήνοντάς το στη βούληση και την πρωτοβουλία των πολιτών μας ενώ δεν τους παρέχεται οποιαδήποτε μισθολογική ούτε εργασιακή ασφάλεια και εγκαταλείπονται στη μοίρα τους», δήλωσε.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, σταματώντας τις διεθνείς πτήσεις, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ των πόλεων και θέτοντας υπό την έγκριση της κυβέρνησης άλλες εσωτερικές μετακινήσεις.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε σταματά όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι τις 17 Απριλίου και θα περιορίσει τις εσωτερικές πτήσεις σε αυτές προς και από 14 μεγάλες πόλεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share