Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη στην Ιταλία: Άλλοι 756 θάνατοι από τον κορωνοϊό - Έφτασε στους 10.779 ο τραγικός απολογισμός

Συνεχίζεται η τραγωδία...

29 Μαρτίου 2020 19:32
Θλίψη στην Ιταλία: Άλλοι 756 θάνατοι από τον κορωνοϊό - Έφτασε στους 10.779 ο τραγικός απολογισμός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η θλίψη στην Ιταλία δεν κοπάζει για τον κορωνοϊό, καθώς 756 ακόμη πέθαναν από τον φονικό ιό, με 5.217 νέα κρούσματα να εμφανίζονται, ενώ 646 έχουν ιαθεί στα ευχάριστα της ημέρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 97.689. Οι νεκροί έφτασαν τους 10.779, ενώ 13.030 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 92.472 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.023 άνθρωποι ενώ 12.384 είχαν αναρρώσει. Δείτε, στο μεταξύ, την νέα απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

3.906 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.386 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.558 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 41.007 και οι νεκροί 6.360 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.119 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.443. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.358, με 392 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών, έχουν ελαφρά περιοριστεί.

«Ξεπερνάμε την Ιταλία σε ρυθμό αύξησης θανάτων και κρουσμάτων» - Δραματική έκκληση από Τούρκο επιστήμονα

Η Τουρκία μετρά αυτή την ώρα πάνω από 100 νεκρούς από τον κορωνοϊό, μαζί με κρούσματα άνω των 7.500, με τον Γιουσούφ Σαβράν, γιατρό στο Πανεπιστήμιο της σμύρνης και υπεύθυνο του τμήματος πανδημίας να απευθύνει δραματικό μήνυμα στους πολίτες, ώστε να εναρμοιστούν με τα σχετικά μέτρα, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βρεθεί σε χειρότερη κατάσταση από την Ιταλία, η οποία παρατείνει τα δικά της μέτρα.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο YouTube, αξιολογεί την κατάσταση του κορωνοϊού στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας, το αντίστοιχο διάστημα (σ.σ. το διάστημα υπολογίζεται βάσει της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος στην κάθε χώρα και από εκεί και έπειτα πώς εξελίσσεται ο ιός).

«Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πιο πάνω από την Ιταλία. Η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι. Κοιτώντας τα στατιστικά στοιχεία η Ιταλία πιάστηκε απροετοίμαστη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό. Η Τουρκία δίνει πιο κρίσιμο τεστ. Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τους Ιταλούς. Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά αυτή την κατάσταση θα έχουμε χιλιάδες θανάτους», τονίζει ο Γιουσούφ Σαβράν και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Μεχμέτ Τζεϊχάν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό του τουρκικού υπουργείου Υγείας, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hurriyet», πως η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη και ότι είναι ζήτημα χρόνου η κρίση του κορονοϊού να φτάσει στην κορύφωσή της.

Ο Δρ. Τζεϊχάν που είναι καθηγητής λοιμωξιολόγος δηλώνει ότι «οι επόμενες πέντε ημέρες είναι πολύ σημαντικές. Αν δεν τηρήσουμε αυστηρά, για να ελέγξουμε την ασθένεια, μπορεί να καταστεί περισσότερο δύσκολο πλέον να ελέγξουμε τη δισπορά του ιού».

Και εξηγεί: «Ας πούμε ότι δεν έχουμε λάβει κανένα μέτρο, και τα σχολεία και οι χώροι εργασίας και οι καφετέριες είναι ανοικτά. Σε αυτή την περίπτωση σε περίπου δυόμιση μήνες, η ασθένεια θα είχε διασπαρεί στο ήμισυ του πληθυσμού δηλαδή σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους. Ας πούμε ότι όλα τα μέτρα εφαρμόζονται εκατό τοις εκατό. Κανένας δεν βγαίνει από το σπίτι του εκτός από πολύ αναγκαίες καταστάσεις. Τι θα κάνει ο ιός; Θα εξαφανιστεί επειδή δεν θα βρει ανθρώπους να προσβάλει», υποστηρίζει.

Ο Τούρκος λοιμωξιολόγος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, υποστηρίζοντας ότι η επιδημία θα μπορούσε να λήξει εντός δυο μηνών αν είχε επιτευχθεί κοινωνική απομόνωση και κανένας δεν είχε βγει από το σπίτι του.

«Είμαστε (στην Τουρκία) κάπου ανάμεσα στα δυο παραδείγματα. Δυστυχώς το ήμισυ του πληθυσμού δεν τήρησε τα μέτρα. Υπάρχουν εκείνοι που ακόμη δεν τηρούν τους κανόνες. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε πότε θα λήξει η κρίση. Αυτό μπορεί να επιλυθεί με αυστηρά μέτρα και παρακολούθηση χωρίς να κηρύσσονται απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Αλλά η κοινωνία πρέπει να είναι ενήμερη. Αλλιώς ο ορίζοντας είναι σκοτεινός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος καθηγητής δήλωσε επίσης ότι η εντύπωση ότι καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία (όπως τον Ιούνιο και Ιούλιο), ο ιός θα εξαφανιστεί, είναι λανθασμένη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share