Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στη Γερμανία: Αυτοκτόνησε Υπουργός Οικονομικών της χώρας λόγω κορωνοϊού!

Απίστευτο!

29 Μαρτίου 2020 16:41
Τραγωδία στη Γερμανία: Αυτοκτόνησε Υπουργός Οικονομικών της χώρας λόγω κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία έφερε στη Γερμανία η αυτοκτονία ενός Υπουργού Οικονομικών της χώρας, με τον 54χρονο χριστιανοδημοκράτη, Τόμας Σέφερ, που ήταν Υπουργός στο κρατίδιο της Έσσης, να βρίσκεται νεκρός σήμερα (29/3) στις γραμμές του τρένου.

«Αιφνιδιασμένος» και «σοκαρισμένος» δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ, επισημαίνοντας ότι ο επί χρόνια συνεργάτης του ανησυχούσε ιδιαίτερα για την κρίση του κορωνοϊού και εργαζόταν μέρα και νύχτα προκειμένου να βρει τρόπους για την αντιμετώπισή της, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση και την οργάνωση των υπηρεσιών. Δείτε και ποιος κορυφαίος πρώην Υπουργός πέθανε από τον φονικό ιό.

«Φαίνεται ότι φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών. Νομίζω ότι τον λύγισαν αυτές οι ανησυχίες. Δυστυχώς δεν κατάφερε να βρει διέξοδο», δήλωσε ο κ. Μπουφιέ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Γίνεται… Ιταλία η Γερμανία - Στα 389 τα θύματα του κορωνοϊού με 52.547 κρούσματα

Σε μεγάλο κίνδυνο εμφανίζεται τελευταία να βρίσκεται η Γερμανία, αφού η χώρα έχει δει στο σύνολο 389 να πεθαίνουν εξαιτίας του κορωνοϊού, την ώρα που τα κρούσματα φτάνουν τα 52.547 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Αυτό σημαίνει, ότι με βάση αυτό τον απολογισμό, οι θάνατοι ήταν 64 στο τελευταίο 24ωρο και τα κρούσματα 3.965, με τους Γερμανούς να φοβούνται μήπως σύντομα βιώσουν καταστάσεις επιπέδου Ιταλίας. Η χώρα, σε κάθε περίπτωση, είναι σε κατάσταση πανικού.

Αυτή ήταν η προειδοποίηση του επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, ο οποίος βέβαια επεσήμανε πως «σε περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε εάν τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα».

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του», δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για τη Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Συνεχίζεται η τραγωδία στην Ισπανία: Άλλοι 838 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες!

Η τραγωδία στην Ισπανία τέλος δεν έχει, αφού ακόμη 838 θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από κορωνοϊό, ξεπερνώντας το χθεσινό (28/3) ρεκόρ των 832 θανάτων και φτάνοντας πια στους 6.528 στο σύνολο, μετά την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 78.797 (από 72.248), σημειώνοντας αύξηση κατά 9,1% μέσα σε μία ημέρα στη δεύτερη στον κόσμο, μετά την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 χώρα, η οποία εντείνει ακόμη περισσότερο τους όρους περιορισμού των πολιτών. Δείτε και τι αποφασίστηκε στην Ιταλία για τα περιοριστικά μέτρα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε χθες, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους αλλά θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Συναγερμός: Ένας ακόμη θάνατος - 37 συνολικά οι νεκροί

Δεν έχει τέλος το σημερινό θρίλερ με τους νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς μόλις επιβεβαιώθηκε ένας ακόμη θάνατος λίγα λεπτά μετά την είδηση του θανάτου μιας γυναίκας που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο.

Ο 40χρονος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήμετα) και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος βρίσκεται από την Τετάρτη σε καθεστώς υψηλής καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 1.061.

Πηγή: Youweekly.gr

Σωτήρης Τσιόδρας: "Οποιαδήποτε χαλάρωση θα οδηγήσει σε..."

Αισιόδοξος είναι ο λοιμωξιολόγος κύριος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς βρίσκει θετική την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και αποκλείει το σενάριο της Ιταλίας για την Ελλάδα. Ο κ. Τσιόδρας στην καθιερωμένη του ενημέρωση ανέφερε τον ακριβή αριθμό νεκρών και κρουσμάτων στη χώρα μας, δείτε εδώ όλες του τις δηλώσεις.

«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μάς δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων’’ είπε ο κ.Τσιόδρας και επανέλαβε την άμεση συσχέτιση που έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. ‘’Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός» τόνισε ο καθηγητής.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε επάνοδο του ιού και επανάκαμψη του κύματος του κορωνοϊού. Για αυτό και τα μέτρα, όπου τηρούνται και όπου κρατιούνται, κρατιούνται για πολύ καιρό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Να μην αμελούμε στα μέτρα, γιατί ο ιός θα μας εκδικηθεί» τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τη διασπορά στην κοινότητα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχει διασπορά αλλά εξήγησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το πόσα περιστατικά έχουμε στην κοινότητα αυτή την στιγμή, γιατί υπάρχει μεγάλη ετερογένεια και στον διαγνωστικό έλεγχο».

Οι ακριβείς εκτιμήσεις για την διασπορά γίνονται με τα «σκληρά» δεδομένα, δηλαδή με τα σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αργότερα θα γίνει με μελέτες αντισωμάτων.

Ο απολογισμός των 32 ημερών

Σε αυτή τη φάση η χώρα μετράει περισσότερα από 260 σοβαρά κρούσματα και ισαριθμοι ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ 69 άνθρωποι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Από τους ασθενείς αυτούς 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ωστόσο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών για τον κίνδυνο που διατρέχουν και οι νεότεροι, τα στοιχεία από τη λίστα των διασωληνωμένων δείχνουν ότι οι 22 διασωληνωμένοι είναι ηλικίας κάτω των 64 χρόνων και οι 47 είναι ηλικίας άνω των 65 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα.

Επίσης, υπάρχουν και πέντε ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 32, εκ των οποίων οι τέσσερις αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη. Σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται 25 άνδρες και 7 γυναίκες, οι περισσότεροι με κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι.

Η πορεία των συμπτωμάτων

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, με τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα παγκόσμια δεδομένα, ο μέσος χρόνος από την έναρξη συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κάποιος ανησυχητικά συμπτώματα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι πέντε μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι τη νοσηλεία, όταν αυτή είναι απαραίτητη, παρέρχονται 7 μέρες.

Για τα θανατηφόρα περιστατικά η νοσηλεία διαρκεί, όπως έδειξαν τα στοιχεία, περίπου 14 με 20 μέρες, με εξαίρεση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Για αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, μέση διάρκεια παραμονής είναι περίπου 10 ημέρες στα διεθνή δεδομένα.

Στα ελληνικά νοσοκομεία ο μέσος χρόνος νοσηλείας είναι 10 μέρες, ενώ η διάρκεια νοσηλείας για ασθενείς με πλήρη επεξεργασία των δεδομένων, έχει κυμανθεί από 1 έως και περισσότερες από 15 ημέρες.

Οι κανόνες υγιεινής για όσους παίρνουν εξιτήριο

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχει αποσαφηνιστεί κατά πολύ τι συμβαίνει στον οργανισμό και μετά τη νόσο.
‘’Φαίνεται ότι μπορεί να παραμείνει ο ιός για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό. Μερικοί λένε μέχρι 17 μέρες στις εκκρίσεις του αναπνευστικού και κάποιοι λένε ότι μπορεί να φτάσει και τις 25 με 27 μέρες στο γαστρεντερικό, στα κόπρανα, να απεκκρίνεται’’ είπε ο κ. Τσιόδρας, και υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η τήρηση των κανόνων υγιεινής για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους ασθενείς που λαμβάνουν εξιτήριο.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι που παίρνουν εξιτήριο να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανέφερε μάλιστα πως ανάμεσα στα κριτήρια για το πότε κάποιος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο, είναι και ο μοριακός διαγνωστικός έλεγχος. Ο ασθενής για να λάβει εξιτήριο πρέπει να έχει δυο φορές αρνητική μοριακή εξέταση.

Φαίνεται ότι με τα δεδομένα των διεθνών οργανισμών, μετά την 10η μέρα ακόμα κι όταν είναι κάποιος θετικός στον ιό, μικραίνει πολύ η πιθανότητα της μετάδοσης. Ωστόσο, εάν λαμβάνονται τα μέτρα της υγιεινής συνιστάται να διδεται εξιτήριο και στις 7 ημέρες νοσηλείας, προκειμένου να μπορεί το σύστημα υγείας να περιθάλψει και άλλους ασθενείς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share