Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό δύο μέλη του πληρώματος του "Θεολόγος"

Παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα

28 Μαρτίου 2020 21:49
Κορωνοϊός: Μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό δύο μέλη του πληρώματος του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού παρουσίασαν μέλη του πληρώματος του πλοίου "Θεολόγος" δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 26χρονο δόκιμο μηχανικό και έναν 42χρονο ναύτη.

Οι δύο ναυτικοί αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά πιθανότατα αύριο.

Τα υπόλοιπα 39 μέλη του πληρώματος του πλοίου που έχει καταπλεύσει κενό επιβατών στο λιμάνι της Ραφήνας, έχουν τεθεί σε καραντίνα εν αναμονή του αποτελέσματος για τους δύο συναδέλφους τους.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άνδρο-Τήνο-Μύκονο με επιστροφή. Στην Άνδρο το πλοίο αποβίβασε 17 επιβάτες, 13 στη Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους δύο ναυτικούς.

Ωστόσο, τα κρούσματα συνολικά στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 1.061, δείτε εδώ την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα.

Κορωνοϊός Ικαρία: Στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροπλάνο ο 25χρονος

Εχθές επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία και πρόκειται για έναν 25χρονο άντρα γιο επιχειρηματία ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από το Λονδίνο. Σήμερα ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροπλάνο μέσα σε ειδική κάψουλα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο.

Όσον αφορά το δεύτερο επιβεβαιωμένο πρόσωπο που συνταξίδεψε μαζί του στο νησί της μακροζωίας, την Ολλανδέζα φίλη του αφού έδωσε κι εκείνη κατάθεση στο αστυνομικό Τμήμα της Ικαρίας, επέστρεψε με συνοδεία στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για περιορισμό κατ οίκον για τις επόμενες 14 μέρες προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η ειδική κάψουλα μέσα στην οποία μπήκε ο 25χρονος μετά την επιβίβαση του στο αεροπλάνο χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τη μέρα σε ανάλογες περιπτώσεις και στη συνέχεια την απολυμάνουν με ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές.

Επιπλέον επιβεβαιώνονται και οι αρχικές μας πληροφορίες σχετικά με τις επαφές που είχε ο 25χρονος κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί και μάλιστα όπως ανέφεραν κάτοικοι, συνάντησε αρκετό κόσμο που καλείται τώρα να το γνωστοποιήσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να ελεγχθεί. Μάλιστα η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο να ενημερώσουν άμεσα διότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share