Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός Ρωσία: Κλείνουν τα σύνορα και όλα τα μαγαζιά εστίασης

Πάνω από 1.000 τα κρούσματα

28 Μαρτίου 2020 21:34
Κορωνοϊός Ρωσία: Κλείνουν τα σύνορα και όλα τα μαγαζιά εστίασης
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία καθώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 1.000 αυτό οδήγησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κλείσει τα σύνορα της χώρας με ημερομηνία έναρξης του μέτρου τις 30 Μαρτίου. Ωστόσο, σοκ προκαλούν τα νούμερα στη Νέα Υόρκη καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 50.000

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων, τρένων και πεζών, και θα εφαρμοστεί στα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας.

Δεν θα ισχύσει για τους Ρώσους διπλωμάτες και για τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα, μεταξύ άλλων.

Η χώρα, που έχει ήδη διακόψει όλες τις διεθνείς πτήσεις, έχει καταγράψει 1.264 κρούσματα του κορωνοϊού.

Κλειστά όλα τα μαγαζιά εστίασης στη Ρωσία από σήμερα, 28 Μαρτίου

«Οι εκτελεστικές αρχές των περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναστείλουν από τις 28 Μαρτίου και ως τις 5 Απριλίου του 2020 τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων εστίασης, με εξαίρεση τις αγορές εξ αποστάσεως».

Παράλληλα, για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων. Επίσης, ανακοίνωσε σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

Κορωνοϊός Ισπανία: Νούμερα που σοκάρουν - 5.690 συνολικά οι νεκροί

Κόβουν την ανάσα τα νούμερα των κρουσμάτων και των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ισπανία με τους νεκρούς να φτάνουν τους 5.690 ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο 832 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ωστόσο, τέλος δεν έχει και το θρίλερ στην Ιταλία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 10.000 δέιτε εδώ αναλυτικά το συνολικό αριθμό.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες, στα 72.248.

Παρά τους τρομακτικούς αυτούς αριθμούς, οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση βελτιώνεται σε ορισμένες περιοχές. Με άλλα λόγια, έχουν φτάσει στο σημείο όπου ο ρυθμός των κρουσμάτων αρχίζει να επιβραδύνεται.

«Δεν ξέρουμε πότε θα υπάρξει επιβεβαίωση, αλλά πλησιάζουμε στην κορυφή της καμπύλης που μελετούμε τόσο επίμονα. Σε κάποια σημεία της χώρας ίσως την έχουμε ξεπεράσει, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα προκαταρκτικά στοιχεία» δήλωσε αξιωματούχος του υπηρεσιών υγείας.

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλαδή σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την «έκρηξη» των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share