Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Κίνα: Μερική άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητά της

28 Μαρτίου 2020 19:35
Κορωνοϊός Κίνα: Μερική άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επανέρχονται τα χαμόγελα και οι ελπίδες στην Κίνα καθώς όπως όλα δείχνουν σιγά σιγά σταματάει η εξάπλωση του κορωνοϊού που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Το πρώτο βήμα έγινε με τη μερική άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ελπίζουν στην οριστική.

Η Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, είχε περισσότερα από 50.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο Covid-19 σε όλη την επαρχία.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν πέσει κατακόρυφα, σύμφωνα με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά από την Κίνα. Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 54 νέα κρούσματα, όλα από το εξωτερικό.

Προκειμένου να περιορίσει τα «εισαγόμενα» κρούσματα η Κίνα ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή εισόδου στη χώρα για όλους ξένους, ακόμα και αν διαθέτουν visa και άδειες παραμονής.

Επιπλέον, η Κίνα περιόρισε τον αριθμό των πτήσεων από το εξωτερικό σε μία την εβδομάδα. Τα αεροπλάνα στις πτήσεις αυτές δεν πρέπει να έχουν πληρότητα μεγαλύτερη του 75%.

Ωστόσο, τα κρούσματα και οι θάνατοι παγκοσμίως ολοένα και αυξάνονται, δείτε εδώ αναλυτικά το χάρτη και τους αριθμούς.

Κίνα: Αφού σκόρπισε σ' όλο τον πλανήτη τον κορωνοϊό τώρα κλείνει τα σύνορά της για να μην επιστρέψει πίσω

Η κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρίες να διακόψουν τις πτήσεις προς ξένους προορισμούς, ενώ διέταξε μερικές από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Πεκίνο να προχωρήσουν σε επαναπρογραμματισμό του πτητικού τους έργου.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού, με έμφαση στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάποιες διεθνείς πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να προσγειωθούν στο Πεκίνο μέσα τις επόμενες ημέρες, θα εξυπηρετηθούν από άλλα αεροδρόμια, την ίδια στιγμή που από την Κυριακή εδώ στην Ελλάδα οι πτήσεις βάζουν... λουκέτο.

Μεταξύ αυτών, οι πτήσεις της Air China από τη Μόσχα και το Παρίσι, οι οποίες θα προσγειώνονται στην Τιαντζίν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share