Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: "Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Ολλανδία μέχρι και..."

Τι δήλωσε ο υφυπουργός

28 Μαρτίου 2020 19:04
Νίκος Χαρδαλιάς:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αναστολή των πτήσεων από και προς την Ολλανδία έως και τις 15 Απριλίου λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν λίγο ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τις πτήσεις από την Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Ο λόγος της συγκεκριμένης απόφασης είναι το γεγονός πως τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξάνονται καθημερινά ραγδαία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων μέσα σε ένα μόλις 24ωρο

Η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη ύστερα από τις αναφορές που υπήρξαν ότι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία «έσπαγαν τον αποκλεισμό» χρησιμοποιώντας ενδιάμεσες πτήσεις από την Ολλάνδία και τη Γερμανία για να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης».

«Επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους», τόνισε και σημείωσε ότι ο γενικός επαναπατρισμός θα ήταν ολέθριος για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε προαναγγείλει την λήψη της σχετικής απόφασης λέγοντας ότι το υγειονομικό σύστημα της χώρας φοβάται τη δημιουργία νέων εστιών διασποράς του κορωνοϊού από«εισαγόμενα» κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στις λαϊκές αγορές λέγοντας ότι σε όποιες αγορές δεν εφαρμόζονται μέτρα προστασίας οι λαϊκές θα κλείνουν. Σημείωσε επίσης ότι 6.800 συμπολίτες μας είναι σε καραντίνα και οι έλεγχοι είνει ενδελεχείς.

Η άυλη συνταγογράφηση σε εφαρμογή

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share