Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θετική στον ιό και η κόρη του Ηλία Μόσιαλου!

Το αποκάλυψε ο ίδιος!

28 Μαρτίου 2020 08:22
Κορωνοϊός: Θετική στον ιό και η κόρη του Ηλία Μόσιαλου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετική στον κορωνοϊό έχει βρεθεί και η κόρη του Ηλία Μόσιαλου, με τον εκπρόσωπο της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός διάλεξε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να ανακοινώνει το γεγονός μέσω Facebook.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics ανέβασε φωτογραφία στην οποία φαίνεται να μιλά εξ αποστάσεως, μέσω υπολογιστή με την κόρη του.

«Συνομιλία με την κόρη μου που είναι σε απομόνωση γιατί πάσχει (ευτυχώς με ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής) από Covid-19. #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος.

Στους 29 οι νεκροί από κορωνοϊό - Νέο θύμα ένας 70χρονος στην Καστοριά

Στους 29 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα μας, με έναν 70χρονο να καταλήγει την Καστοριά, υποκύπτοντας στην φονική ασθένεια και ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό στην τραγική λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κάτι που ίσως να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο δυστυχές γεγονός του θανάτου του. Δείτε και πόσοι είναι οι θάνατοι παγκοσμίως.

Χθες, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 28 νεκρούς και 74 νέα κρούσματα. με το το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 966. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωλημένοι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Κεφαλλονιά

Την Κεφαλλονιά χτύπησε ο κορωνοϊός καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού στο νησί. Πρόκειται για έναν άντρα 42 ετών. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε και στην Ικαρία.

Ο άνδρας είχε προσέλθει μαζί με το παιδί του στο νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς με συμπτώματα προκειμένου να εξεταστεί. Εκεί αφού λήφθηκε το σχετικό δείγμα έλαβε οδηγία να παραμείνει σπίτι σε απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Το τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε θετικό και έτσι τέθηκε σε κίνηση το σχέδιο του ΕΟΔΥ. Ο 42χρονος άνδρας εντοπίστηκε σε χωριό του Δήμου Σάμης, που διέμενε και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου και παραμένει σε καραντίνα από τον κορωνοϊό. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Κορωνοϊός: Θετικό το τεστ λοιμωξιολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς θετικό βγήκε το τεστ σε γιατρό λοιμωξιολόγο που εργάζεται εκεί. Ωστόσο, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 966, δείτε εδώ την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα.

Στην larissanet.gr επιβεβαίωσε το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Μίλησα με συναδέλφους μου και όντως υπάρχει ένα κρούσμα κορωνοϊού σε λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ήδη τρέχει η διαδικασία για να δούμε ποια άτομα θα μπουν σε καραντίνα», σημειώνει.

Να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστημιακό και στους επίμαχους χώρους γίνεται απολύμανση από ειδικό συνεργείο.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Ελληνικά νοσοκομεία - 400 γιατροί και νοσηλευτές σε καραντίνα

Οι πιο εκτεθειμένοι στη λαίλαπα του κορωνοϊού είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και όσο προστατευμένοι κι αν είναι αυτό δεν σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν. Στην Ιταλία ανάμεσα στα θύματα του φονικού ιού 43 είναι οι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κύριος Γιαννάκος έκανε προ ολίγου μια τρομακτική αποκάλυψη για τον 26ο νεκρό που νοσηλευόταν στο Αττικό νοσοκομείο, ο οποίος ήταν δωρητής οργάνων και αυτό ήταν το σημείο "κλειδί" που τους αποκάλυψε πως τελικά νοσούσε από κορωνοϊό ενώ το τεστ είχε βγει αρνητικό.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπά ασθενείς αλλά και ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία θέτοντάς τους εκτός εργασίας και ανήμπορους να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν 90 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό ενώ 400 άτομα είναι σε καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια στη 2η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου αναφοράς Σωτηρία είναι τα πιο πρόσφατα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο στο Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου βρέθηκε γιατρός της πέμπτης κλινικής βρέθηκε με κορωνοϊό και 11 άτομα από την αίθουσα τοκετών είναι σε καραντίνα. Στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας νοσούν 8 άτομα, ενώ ύστερα από 14ημερη καραντίνα επέστρεψαν 20 άτομα. Στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσούν 12 εργαζόμενοι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών και ειδικά μασκών. Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύονται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς επειδή ο εργαστηριακός έλεγχος είναι πλημμελής. Οι συνάδελφοι τους φροντίζουν χωρίς να έχουν μάσκες. Παράδειγμα στο Αττικό σήμερα ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό από τετράκλινο θάλαμο της παθολογικής ανέβηκε στη κλινική που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού. Του είχε γίνει εξέταση πριν 7 ημέρες κατά την εισαγωγή και βρέθηκε αρνητικός.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο στο νοσοκομείου Ρίου βρέθηκε ασθενής που νοσηλεύεται στην αιματολογική κλινική θετικός στον ιό. «Εκτέθηκαν όλοι οι συνάδελφοι της κλινικής και τώρα δίνουν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο. Πάμε ως πρόβατα επί σφαγή χωρίς μέσα προστασίας. Μάσκες. Στολές και με πλημμελή εργαστηριακό έλεγχο» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share