Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι μετανάστες που βρίσκονταν στα σύνορα του Έβρου

Με λεωφορεία η μεταφορά τους στην Τουρκία

27 Μαρτίου 2020 23:09
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι μετανάστες που βρίσκονταν στα σύνορα του Έβρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και ξαφνικά άδειασε ο Έβρος από μετανάστες που μέρες τώρα προσπαθούσαν με κάθε δυνατό και αδύνατο μέσο να περάσουν τα σύνορα. Ο λόγος; Ο κορωνοϊός. Με λεωφορεία μεταφέρονται οι μετανάστες από τον άτυπο καταυλισμό στην Τουρκία με σκοπό να τεθούν όλοι σε καραντίνα σε διάφορες πόλεις. Ωστόσο, στην Τουρκία τα κρούσματα του φονικού ιού έχουν ξεπεράσει τις 5.000.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είτε διέμεναν στην Τουρκία είτε ήρθαν πρόσφατα από τη Συρία, αλλά και χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Μπαγκλαντές, καθώς και από χώρες της Αφρικής, έσπευσαν πριν από έναν μήνα στην περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα, ύστερα από την δήλωση του προέδρου Ερντογάν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θα εμποδίζουν κανέναν πρόσφυγα ή μετανάστη να προσπαθήσει να περάσει στην Ευρώπη.

Η ξαφνική εκκένωση προκάλεσε εντύπωση

Η σπουδή με την οποία ελήφθη σήμερα η απόφαση για τη σταδιακή εκκένωση της περιοχής του Παζαρκουλέ, προκαλεί εντύπωση, καθώς μόλις χθες ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε δηλώσει ότι 150.600 άνθρωποι έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Ελλάδα στο ύψος του Παζάρκουλε, αλλά και ότι 4.600 άτομα παραμένουν, οι τουρκικές αρχές φροντίζουν για όλες τις ανάγκες τους και «οι διελεύσεις από τα σύνορα συνεχίζονται».

Πώς θα γίνει η κατανομή στην Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα πρώτα 15 λεωφορεία με περίπου 1.000 άτομα ξεκίνησαν χθες από την Αδριανούπολη και έφτασαν σήμερα στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης, όπου θα κατανεμηθούν σε διάφορους κρατικούς ξενώνες και θα παραμείνουν σε καραντίνα.

Κάποιοι άλλοι θα σταλούν σε άλλες τουρκικές πόλεις, όπως οι Μαλάτυα και Κιουτάχεια. Στην περιοχή του Παζάρκουλε παραμένουν περίπου 3.000 άτομα, αλλά αναμένεται να μεταφερθούν με τον ίδιο τρόπο προς διάφορα σημεία που θα επιλέξουν οι τουρκικές αρχές.

Ένα δεύτερο κομβόι λεωφορείων αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα σήμερα προς Κωνσταντινούπολη.

Επισήμως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές για αλλαγή πολιτικής στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share