Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Κύπρος: Δύο νέοι θάνατοι εκ των οποίων ο ένας Έλληνας

Θλίψη!

27 Μαρτίου 2020 22:57
Κορωνοϊός Κύπρος: Δύο νέοι θάνατοι εκ των οποίων ο ένας Έλληνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κύπρο παρ' όλο που τα κρούσματα παραμένουν ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, σήμερα σημειώθηκαν δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό εκ των οποίων ο ένας ήταν Έλληνας.

Πρόκειται για γυναίκα 76 ετών με υποκείμενα νοσήματα και έναν άντρα από την Ελλάδα 47 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Και οι δύο νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού, ανέρχεται στους πέντε.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν άλλα 16 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 162.

Τα εννέα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, ένα κρούσμα έφτασε στην Κύπρο από εξωτερικό, ένα κρούσμα αφορά τις Βρετανικές Βάσεις, δύο κρούσματα είναι μέλη πληρώματος από διαφορετικά πλοία. Τέλος ανακοινώθηκαν άλλα τρία κρούσματα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Στα 162 τα συνολικά κρούσματα εκ των οποίων τα 85 είναι επαφές.

Ωστόσο, στη χώρα μας τα κρούσματα έφτασαν συνολικά τα 966, δείτε εδώ την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα.

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Γαλλία: 299 νεκροί σε μόλις ένα 24ωρο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Γαλλία με τους νεκρούς να κοντεύουν να φτάσουν τις 2.000, ενώ 299 θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε παράταση της καραντίνας έως και τις 15 Απριλίου.

Ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, είπε επίσης ότι μέσα σε 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 13% τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που πλέον φτάνουν τα 32.964.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 3.787 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από τις 8.000 νοσοκομειακές κλίνες που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρες είναι κατειλημμένες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share