Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρωσία: Δημιούργησαν νέους αναπνευστήρες και πρωτότυπα εμβολίου

Μια θετική είδηση!

27 Μαρτίου 2020 22:40
Ρωσία: Δημιούργησαν νέους αναπνευστήρες και πρωτότυπα εμβολίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικές ειδήσεις έρχονται απ' τη Ρωσία και συγκεκριμένα από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών (ΟΥΙΒΕ) η οποία ανακοίνωσε πώς δημιούργησαν επτά πρωτότυπα εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, δύο νέοι θάνατοι σημειώθηκαν εχθές στη Ρωσία, γεγονός που έκανε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να "σφραγίσει" τα μαγαζιά όλης της χώρας.

"Σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών(ΟΥΙΒΕ) έχει δημιουργήσει επτά πρωτότυπα ανασυνδυασμένου εμβολίου, από ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, σε κάθε μια από τις οποίες υπάρχουν επίτοποι .." δήλωσε η Σκβαρτσόβα στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

Επίσης η Σκβαρτσόβα ανακοίνωσε ότι η ΟΥΙΒΕ δημιούργησε νέες συσκευές αναπνευστήρων οι οποίες μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα υποστήριξη σε περισσότερους από δύο ασθενείς.

"Καταφέραμε μέσα σε μερικές ημέρες να δημιουργήσουμε συσκευές οι οποίες επιτρέπουν την παροχή οξυγόνου σε δύο μέχρι τέσσερις ασθενείς" δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι σε σχέση με τους αναπνευστήρες που παράγονται στο εξωτερικό, διαθέτουν αντιβακτηριδιακά φίλτρα τα οποία έχουν προστασία 99,9% από βακτήρια και ιούς.

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Γαλλία: 299 νεκροί σε μόλις ένα 24ωρο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Γαλλία με τους νεκρούς να κοντεύουν να φτάσουν τις 2.000, ενώ 299 θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε παράταση της καραντίνας έως και τις 15 Απριλίου.

Ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, είπε επίσης ότι μέσα σε 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 13% τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που πλέον φτάνουν τα 32.964.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 3.787 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από τις 8.000 νοσοκομειακές κλίνες που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρες είναι κατειλημμένες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share