Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Μητροπολίτης Κέρκυρας: "Αψηφήστε την καραντίνα και ελάτε να κοινωνήσετε"

Σοκάρουν οι δηλώσεις του!

27 Μαρτίου 2020 20:59
Μητροπολίτης Κέρκυρας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προκλητικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει κανείς το Μητροπολίτη Κέρκυρας ο οποίος προτρέπει τους πιστούς να αψηφήσουν την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία για να κοινωνήσουν, ενώ στη χώρα μας τα κρούσματα ήδη ανέρχονται στα 919.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που παραθέτει η ιστοσελίδα Corfupress, ο Μητροπολίτης ακούγεται να δυσανασχετεί με τα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικά με τις εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η είδηση έρχεται μόλις δυο μέρες αφότου ιερέας στην Πάτρα πραγματοποίησε λειτουργία με 30 Xριστιανούς, ενώ σχεδόν προπηλάκισε τον δημοσιογράφο που κατέγραψε την λειτουργία που παραβίαζε τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Όπως λέει, οι βεβαιώσεις περιλαμβάνουν την έξοδο για προσωπική άσκηση, «ακόμη και τα σκυλάκια τους να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε απόφαση να μπορούν οι άνθρωποι να έρχονται στην εκκλησία, να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και αίματος του Κυρίου μας».

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας ωστόσο δεν μένει σε αυτή την διαπίστωση, αλλά προτρέπει τους Χριστιανούς να βγουν από το σπίτι με βεβαίωση που θα δηλώνει άλλο λόγο δικαιολογημένης μετακίνησης, να επισκεφθούν την εκκλησία και να κοινωνήσουν.

«Βγάλτε μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι “εξέρχομαι για την σωματική μου άσκηση” και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε να πάρετε ελπίδα» ακούγεται να λέει ο Ιερέας συγκεκριμένα.

«Μπορεί να μας λένε “μην πανικοβάλλεστε” αλλά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να πανικοβάλουν τους ανθρώπους μας. Μόνο η εκκλησία μας είναι εκείνη και ο Θεός ο αληθινός είναι εκείνος που μπορεί να μας εμψυχώσει και να μας δώσει ζωή και χαρά» ακούγεται να λέει στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Υπόνοιες για κατασκευασμένη «πανδημία» αφήνει ο Μητροπολίτης

Την προτροπή να σπάσουν την καραντίνα έκανε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος, την ημέρα της 25ης Μαρτίου, από τον άμβωνα της εκκλησίας. Ο Ιερέας μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορεί να διανοηθεί πως «κανένας από εμάς θα μπορέσει να γιορτάσει το Πάσχα οίκοθεν».

Ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν, όχι για να περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά για να μην προχωρήσει η «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας», όπως τη χαρακτήρισε.

«Προσευχηθείτε αδελφοί έτσι ώστε να αλλάξουν και οι καταστάσεις αυτής της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς» είπε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share