Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Ανείπωτη θλίψη στην Ιταλία: 43 γιατροί νεκροί από τον κορωνοϊό

Τραγικό...

27 Μαρτίου 2020 14:32
Ανείπωτη θλίψη στην Ιταλία: 43 γιατροί νεκροί από τον κορωνοϊό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο απολογισμός συνεχίζει να είναι τραγικός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό, με δύο ακόμη γιατρούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα σε Μπέργκαμο και Λέκο αντίστοιχα, να χάνουν τη ζωή τους χθες (26/3) το βράδυ και να αυξάνουν τον αριθμό στους 43, μεταξύ των συναδέλφων τους, τη στιγμή που γίνεται λόγος για έλλειψη σε μάσκες στη γειτονική χώρα.

Στο μεταξύ, στο Κοντόνιο, όπου πριν από έναν μήνα είχε εντοπισθεί η πρώτη εστία μόλυνσης στη Λομβαρδία και για ένα διάστημα δεν καταγράφονταν νέες μολύνσεις, άλλοι έξι κάτοικοι διαγνώσθηκαν τώρα θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τα νέα κρούσματα οφείλονται στο ότι δεν ισχύει πλέον «κόκκινη ζώνη», δηλαδή η πλήρης απαγόρευση εισόδου και εξόδου από το Κοντόνιο. Δείτε και το πώς εξαπλώνεται παγκόσμια ο ιός.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας έκανε γνωστό πως το γεγονός ότι χθες διαγνώσθηκαν 2.500 νέα κρούσματα του κορωνοϊου, οφείλεται στο ότι αυξήθηκε ο αριθμός των τεστ για την ανίχνευσή του. Κατά την χθεσινή ημέρα σε ολόκληρη την περιοχή έγιναν 6.050 τεστ.

Ο πάπας Φραγκίσκος, στις 6 μ.μ. ώρα Ιταλίας, θα μεταβεί στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί υπέρ της λήξης της επιδημίας. Στην πλατεία θα μεταφερθούν μια βυζαντινή εικόνα, η οποία κατά την παράδοση προστατεύει τον λαό της Ρώμης, όπως και ένας ξύλινος σταυρός του 14ου αιώνα, που οι καθολικοί θεωρούν ότι βοήθησε σημαντικά στο να υποχωρήσει η πανούκλα από την ιταλική πρωτεύουσα το 1522.

Ο Φραγκίσκος θα δωρίσει επίσης τριάντα αναπνευστήρες, τους οποίους αγόρασε η Υπηρεσία Αγαθοεργιών του Βατικανού, στα νοσοκομεία της Ιταλίας που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share