Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Κορίτσι 16 ετών πέθανε από κορωνοϊό χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα!

Η τραγική ιστορία πίσω από το θάνατό της!

27 Μαρτίου 2020 13:04
Σοκ: Κορίτσι 16 ετών πέθανε από κορωνοϊό χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας μαθήτριας 16 ετών από κορωνοϊό, η οποία μάλιστα δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, αλλά υπέκυψε στη θανατηφόρα ασθένεια, έχοντας απλά αναπτύξει έναν ελαφρύ βήχα πριν από μία εβδομάδα.

Ο λόγος γίνεται για τη Ζουλί από τη Γαλλία, η οποία έχασε τη ζωή της σε τόσο νεαρή ηλικία κι έγινε, φυσικά, το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην χώρα, δείχνοντας πως, όντως, ο ιός δεν χαρίζεται σε κανέναν και δεν κάνει διακρίσεις. Δείτε πώς σαρώνει αυτή την ώρα όλο τον κόσμο.

Η οικογένειά της είναι σοκαρισμένη από το γεγονός, με τη μητέρα της να χάνει τα λόγια στις δηλώσεις της. Μίλησε στο AFP, μεταξύ άλλων, για το σοκ του να χάνει κάποιος το παιδί του, μαζί με το νόημα για τη ζωή, αν και αυτή έχει συνέχεια.

«Είχε απλά ένα βήχα», επανέλαβε πολλές φορές η Σαμπίν, αλλά από τότε, όπως παραδέχθηκε, τα συμπτώματα έγιναν πιο δυνατά, καθώς χρειάστηκε να της δοθεί θεραπεία με αρκετούς τρόπους, όπως σιρόπια, σπρέι για τη μύτη και αρκετά ακόμη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το χρονικό της επιδείνωσης και του θανάτου

Λίγο αργότερα, η Ζουλί είχε πρόβλημα με την αναπνοή της, όπως θυμάται η μητέρα της, βήχοντας όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα φυσικά να την φέρουν στον γιατρό, ώστε να δει την κατάστασή της.

Ο παθολόγος είδε πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα και κάλεσε αμέσως για να έρθουν ένα ασθενοφόρο και ένα πυροσβεστικό όχημα, με τη μητέρα της Ζουλί να κάνει λόγο για παρουσία των ανθρώπων των εν λόγω σωμάτων με μάσκες, ειδικές στολές και γάντα, για να βάλουν μάσκα οξυγόνου στην κοπέλα και να τη διακομίσουν στο νοσοκομείο.

Η Σαμπίν γύρισε στο σπίτι της και, λίγο αργότερα, καλώντας το νοσοκομείο, έμαθε πως δεν υπάρχει τίποτα το σοβαρό στην ανάλυση που έγινε, ενώ πραγματοποιήθηκε και τεστ, για το αν το κορίτσι είναι θετικό στον κορωνοϊό. Την νύχτα, όμως, διακομίστηκε σε άλλο νοσοκομείο παίδων, όπου υποβλήθηκε σε άλλα δύο τεστ.

Η Ζουλί την Τρίτη (24/3) απομονώθηκε και, μόλις έφτασε η μητέρα της στο νοσοκομείο, εκείνη είχε άγχος, δυσκολευόταν να μιλήσει και της είπε μια φράση που τη σόκαρε, ότι πονούσε στην καρδιά.

Τα αποτελέσματα για κορωνοϊό είναι αρνητικά και, προς το παρόν, όλα μοιάζουν να παίρνουν το δρόμο τους. Το ίδιο βράδυ, όμως, όταν η Σαμπίν γύρισε στο σπίτι της, ένα άλλο τεστ έδειξε, ότι τελικά η Ζουλί είναι θετική στον φονικό ιό, με τη μητέρα της να δέχεται το νέο σοκ και να θεωρεί στην αρχή, ότι μάλλον οι γιατροί θα μπερδεύτηκαν.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25/3), ένα νέο τηλεφώνημα προς τη μητέρα της Ζουλί. «Μου είπαν να έρθω γρήγορα στο νοσοκομείο, εκεί πανικοβλήθηκα», θυμάται. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, η νεαρή κοπέλα δυστυχώς κατέληξε εξαιτίας μιας ακραίας μορφής του ιού, πολύ σπάνιας για τους νεαρούς ανθρώπους.

«Ήταν ήδη γκρι στο πρόσωπό της», λέει ανατριχιάζοντας η τραγική μητέρα, η οποία φτάνοντας στο νοσοκομείο διαπίστωσε, ότι ήταν νεκρή. Μέσα σε μία μόλις ώρα, είχαν γίνει όλα και το κορίτσι απεβίωσε.

Η κηδεία

Η ίδια, φυσικά, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση, επίσης, να μαζέψει τα πράγματα της κόρης της από το νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έπρεπε να καούν, με την κηδεία της Ζουλί να μην πρέπει να γίνει με πάνω από 10 άτομα.

«Έπρεπε να διαλέξουμε ποιοι θα ήταν παρόντες», ανέφερε η Μανόν, αδελφή της Ζουλί, που αψήφησε τις οδηγίες και χάϊδεψε την θανούσα στο μέτωπό της.

Αυτή τη στιγμή, 1696 θάνατοι έχουν καταγραφέι στη Γαλλία, με τη Μανόν να λέει το πιο σημαντικό από όλα: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι ο ιός αυτός δε σκοτώνει μόνο τους ηλικιωμένους».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share