Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 50.000€ σε εταιρεία αντισηπτικών, για αισχροκέρδεια

Χαμός!

27 Μαρτίου 2020 12:19
Κορωνοϊός: Πρόστιμο 50.000€ σε εταιρεία αντισηπτικών, για αισχροκέρδεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έπεσε η πρώτη μεγάλη καμπάνα σε εταιρεία που προσπάθησε να αισχοκερδίσει εκμεταλλευόμενη την ταραχή με τον κορωνοϊό και τις μαζικές αγορές αντισηπτικών.

υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών"!

Αυτό γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βραδινή ανάρτηση στο twitter.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές σε δηλώσεις του ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Επισημαίνεται, ότι μόλις χθες ο υπουργός Ανάπτυξης είχε προαναγγείλει πρόστιμα για αισχροκέρδεια σε εταιρείες, από το OPEN TV, λέγοντας πως όπου εντοπίζουν οι καταναλωτές αισχροκέρδεια να κάνουν καταγγελίες στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στην τηλεφωνική γραμμή 1520 και θα γίνεται άμεσα έλεγχος»

Ιατρικές μάσκες: Δείτε σε πόσο βρώμικο περιβάλλον κατασκευάζονται! Βίντεο σοκ

Ένα σοκαριστικό βίντεο από το μέρος όπου κατασκευάζονται ιατρικές μάσκες έρχεται στο φως της δημοσιότητας και σας το παρουσιάζει το Athensmagazine.gr!

Το συγκεκριμένο δωμάτιο που απεικονίζει το video (τραβηγμένο 22 Φεβρουαρίου 2020), είναι από φάμπρικα που βρίσκεται στην Ινδία. Εκεί συνήθως κατασκευάζουν ρουχισμό και υφάσματα για καθίσματα αυτοκινήτων για την Ινδική αγορά. Ομως οι ανάγκες της εποχής την έχουν μετατρέψει σε «μονάδα παραγωγής» ιατρικών μασκών, οι οποίες μάλιστες πωλούνται σε τιμές σοκ στη μαύρη αγορά.

Χωρίς καμία προδιαγραφή, με παιδιά να εργάζονται στα βρώμικα πατώματα, οι συγκεκριμένοι εργάτες κατασκευάζουν μάσκες, ο προορισμός των οποίων είναι άγνωστος.

Χωρίς αποστείρωση, αυτές τοποθετούνται σε νάιλον σακουλάκια και διοχετεύονται φεύγουν στην αγορά.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί Ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιεί ο κόσμος μάσκες με «ονοματεπώνυμο», με τις εταιρείες που τις παράγουν να παίρνουν και την ανάλογη ευθύνη για το προϊόν τους…

Δείτε το video στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share