Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Άκουγα ότι έχω φέρει το κορωνοϊό στην Ελλάδα»: Η ασθενής μηδέν στην Ελλάδα αποκαλύπτει

Σπάει την σιωπή της

27 Μαρτίου 2020 10:28
«Άκουγα ότι έχω φέρει το κορωνοϊό στην Ελλάδα»: Η ασθενής μηδέν στην Ελλάδα αποκαλύπτει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα, η επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Βουλγαρίδου, έδωσε την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία».

«Μαμά ρώτα τον γιατρό, πότε θα βγούμε», ήταν αυτό που άκουγε από τον γιο της η γυναίκα η οποία ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Ελλάδα. «Προσπάθησα να επικοινωνώ μόνο από τους ανθρώπους που με έκαναν να αισθάνομαι καλά», λέει.

Η κ. Βουλγαρίδου σχολιάζει ότι όσο έμεινε μέσα στο νοσοκομείο, οι στιγμές δεν ήταν εύκολες και όπως είπε, την βοήθησε αυτό το διάστημα να κάνει ένα ξεκαθάρισμα σε σχέσεις και ανθρώπους. «Ήταν πολλές οι δύσκολες στιγμές. Μια από τις στιγμές που με ανησύχησε ήταν όταν μου είπαν ότι μπαίνει και η φίλη μου, γιατί ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Σκεφτόμουν ότι ήμουν υπεύθυνη για όλο αυτό. Δεν σκέφτηκα ποτέ ποιος με κόλλησε», αναφέρει.

«Δεν άνοιξα συνειδητά τηλεόραση, μου έκανε κακό. Μου είπαν ότι ξέρει όλος ο κόσμος ποια είμαι, υπήρχαν δημοσιογράφοι που έβαλαν μέχρι και την φωτογραφία μου. Δεν θα έπρεπε να είχα εκτεθεί τόσο πολύ σε ό,τι αφορά το κομμάτι της υγείας».

«Άκουγα ότι έχω φέρει το COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του », λέει χαρακτηριστικά.

Το χειρότερο που άκουσε σύμφωνα με όσα είπε στον Α. Σρόιτερ ήταν το σχόλιο: «Δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτή ούτε το παιδί της. Το χειρότερο είναι ότι έχουν στιγματιστεί τα δικά μας παιδιά».

Μετά την καραντίνα, η πρώτη της έξοδος της προκάλεσε άγχος, όπως περιγράφει. «Φοβήθηκα ποιον θα συναντήσω και τι θα μου πει», ανέφερε.

Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα για μωρό 20 μηνών στην Κύπρο

Αγωνία υπήρξε για μωρό 20 μηνών στην Κύπρο, το οποίο νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Μεγαλόνησο, με τα αποτελέσματα της εξέτασης για κορωνοϊό να βγαίνουν σήμερα (27/3).

Το παιδί, ευτυχώς, δεν πάσχει από τον φονικό ιό, αφού όπως ενημέρωσε η διεύθυνση του παιδιατρικού τμήματος στο νοσοκομείο, η εξέταση που έκανε βγήκε αρνητική. Την ίδια ώρα, τηρούνται ικανοποιητικά στο νησί τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρθηκε, όμως, το νήπιο έχει μια άλλης μορφής γρίπη και αυτό τον λόγο θα παραμείνει σε Παιδιατρικό θάλαμο του νοσοκομείου, ώστε να συνεχίσει την θεραπεία του.

Όσον αφορά το τριών μηνών αγοράκι, το πρώτο θετικό κρούσμα του ιού σε ανήλικο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Είναι θέμα 24ωρου, βέβαια, το αγοράκι να πάρει εξιτήριο, λήγοντας έτσι το συναγερμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share