Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Επιθέσεις βήχα με αφήνουν άυπνη»: Θρήνος για την 33χρονη που πέθανε από κορωνοϊό

Σπαραγμός και οδύνη

27 Μαρτίου 2020 08:18
«Επιθέσεις βήχα με αφήνουν άυπνη»: Θρήνος για την 33χρονη που πέθανε από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ακόμα συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο φως με αφορμή τον κορωνοϊό, με τον θάνατο της 33χρονης Ντιλέκ στην Τουρκία να σοκάρει.

Η νεαρή Dilek Tahtalı η οποία εργαζόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, πήγε στις 10 Μαρτίου στο νοσοκομείο με πυρετό και έντονη αδιαθεσία.

Η άτυχη Ντιλέκ είχε ρευματική νόσο και έπαιρνε φάρμακα από παιδί. Οπως αναφέρει η hurriyet, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε μια μέρα πριν χάσει τη ζωή της, πριν λίγες ημέρες.

Η Dilek Tahtalı, το μοναχοπαίδι της οικογένειάς της, είχε κάνει την τελευταία της ανάρτηση στα social media, πριν 18 ημέρες.

Εγραψε στις 7 Μαρτίου: «Ρινική συμφόρηση, υπερβολική ρινική έκκριση, πονοκέφαλος, αδυναμία, επιθέσεις βήχα που ξεκινούν στο τέλος της ημέρας και δεν με αφήνουν να κοιμηθώ τη νύχτα…».


Και στις 8 Μαρτίου τουίταρε: «Το όνειρο είναι τώρα φωτιά, αφήστε με να καώ! Θέλω να πηγαίνω στο μπαλκόνι κάθε λίγο με ξύδι και ασπιρίνη, ζεστό ντους, παγωμένος καιρός».

Ο θείος της άτυχης νεαρής Τουρκάλας δήλωσε ότι η ανιψιά του, η οποία είχε ρευματική νόσο και έπαιρνε φάρμακα, εργαζόταν ως υπεύθυνη καταχώρησης στο τμήμα εισαγωγών ιδιωτικού νοσοκομείου και νόσησε στις 10 Μαρτίου.

Ερντογάν: Η Τουρκία θα ξεπεράσει τον κορωνοϊο σε 2-3 βδομάδες

Αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού σε χρονικό διάστημα δύο-τριών εβδομάδων εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, παρότι η γειτονική χώρα έχει αρκετούς νεκρούς.

«Η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα σε δύο-τρεις εβδομάδες χάρη στα σωστά μέτρα που θα λάβει με όσο το δυνατόν μικρότερη ζημία», δήλωσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αναμένει υπομονή, κατανόηση και στήριξη από τους πολίτες.

«Εχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια», σημείωσε ακόμη ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα και επισήμανε ότι «κόβοντας την ταχύτητα του ιού σε δύο-τρεις εβδομάδες, θα αφήσουμε πίσω αυτή την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Για αυτό λέμε, «Μείνε στο σπίτι, Τουρκία», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ' οίκον μαθήματα, μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να προστατευθούν οι οικογένειες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 1.872 κρούσματα στην Τουρκία και 44 θάνατοι. Ο Κοτζά είπε σήμερα ότι 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share