Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συγκλονιστική περιγραφή 41χρονου θετικό στον κορωνοϊό: «Είχα έντονη δύσπνοια, δυσφορία στην αναπνοή - Πόνο στο στήθος...» (Video)

Συγκλονίζει

27 Μαρτίου 2020 00:29
Η συγκλονιστική περιγραφή 41χρονου θετικό στον κορωνοϊό: «Είχα έντονη δύσπνοια, δυσφορία στην αναπνοή - Πόνο στο στήθος...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την περιπέτεια που βιώνει από τον κορωνοϊό περιέγραψε ένας 41χρονος από την Αθήνα. Επίσης, βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

«Όλα ξεκίνησα περίπου στις 13 του μήνα. Ξεκίνησε με ενόχληση στο λαιμό που μετά από 2-3 μέρες γύρισε σε πόνους στο κορμί και δέκατα, και επικοινώνησα με τον προσωπικό μου γιατρό. Με βοήθησε να το διαχειριστώ. Μου είπε να μείνω σπίτι», περιέγραψε.

«Τα δέκατα, ωστόσο, την επόμενη μέρα έγιναν κανονικός πυρετός, ο οποίος δεν ξεπέρασε το 38. Για τις επόμενες 4-5 ημέρες είχα έντονη δύσπνοια, δυσφορία στην αναπνοή. Ήθελε ψυχραιμία και βοήθησαν και τα φάρμακα που μου έδωσε ο γιατρός», συνέχισε ο ίδιος.

«Από το Σάββατο άρχισαν να υποχωρούν όλα. Από εχτές δεν υπάρχουν ούτε δέκατα έφυγε ο πόνος από το στήθος και η αναπνοή επανήλθε», πρόσθεσε τονίζοντας, ωστόσο, ότι «οι συμβουλές του γιατρού μου είναι ότι μέχρι και την Παρασκευή που κλείνουν οι 14 μέρες πρέπει να μένω μόνος μου στο δωμάτιο. Από το Σάββατο μπορώ να νιώσω ελεύθερα μέσα στο σπίτι, και θα μπορώ να βγω από το σπίτι από Δευτέρα 30 του μήνα».

«Θα ήθελα πολύ να ξανακάνω τεστ, αλλά ούτε σε ιδιωτική κλινική γίνεται πια, και με τον ΕΟΔΥ που έχω επικοινωνήσει δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ελεγχθώ», κατέληξε ο ίδιος.

Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός - Ξέσπασε σε λυγμούς ο αδελφός του όταν «συναντήθηκαν» στον αέρα εκπομπής (Video)

Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός που μάχεται στην Ισπανία κατά του κορωνοϊού, με τον αδελφό του να ξεσπάει σε λυγμούς όταν τον «συνάντησε» στον αέρα της εκπομπής. Ενώ, θρίλερ επικρατεί με τον θάνατο 21χρονης από κορωνοϊό

Ο Βαγγέλης Παπουτσιδάκης μίλησε στο «Mega» για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα όπου μέχρι σήμερα μετράει συνολικά 49.515 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Ειδικότητες πια δεν υπάρχουν. Νιώθουμε ότι ζούμε σε συνθήκες πολέμου. Αυτό φαίνεται ότι θα κρατήσει για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα. Εγώ ασχολούμαι με τους πιο ελαφριά ασθενείς, και κάθε μέρα βλέπω ανθρώπους 30 με 50 ετών με πνευμονία, σοβαρή σε κάποιους εξ αυτών, να καταλήγουν στην εντατική διασωληνωμένοι», περιέγραψε.

«Η εντατική είναι γεμάτη, τα περιστατικά αυξάνονται κάθε μέρα. Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε τα περισσότερα περιστατικά, μετά από δύο εβδομάδες όσοι δεν πάνε καλά θα χρειαστούν εντατική θεραπεία και δεν θα έχουμε να τους δώσουμε ούτε αναπνευστήρα. Σήμερα πέθαναν οι πρώτοι δύο γιατροί», πρόσθεσε.

«Τώρα πεθαίνουν πάρα πολλοί την ημέρα. Οι ηλικιωμένοι πια δεν έρχονται στο νοσοκομείο. Οι γηριατρικές κλινικές δεν τους φέρνουν καν. Σήμερα είδα 32 άτομα σε ηλικίες 30 έως 50 και αρκετοί είναι αρκετά σοβαρά. Στην Ιταλία στην εντατική ήταν άνθρωποι άνω των 60. Εδώ δεν ισχύει αυτό. Σήμερα πέθανε μία γιατρός που δεν είχε σχεδόν κανέναν σύμπτωμα. Πέθανε μέσα σε δώδεκα ώρες σπίτι της», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να βοηθάμε όσο γίνεται περισσότερο. Αν τόσοι ασθενείς χρειάζονται νοσοκομείο, δεν θα έχουμε που να τους βάλουμε. Ο δικός μου ρόλος είναι να αποφασίζω ποιος θα έρθει νοσοκομείο και ποιος θα περάσει την πνευμονία σπίτι του. Δεν είναι εύκολο».

Εμφανώς ταραγμένος τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει καθημερινά ο Βαγγέλης Παπουτσιδάκης σημείωσε ακόμη: «Έχουμε περιορισμένο αριθμό αναπνευστήρων. Έχουμε κανόνες ηθικές. Θεωρούμε ότι αν κάποιος μπορεί να ανανήψει είναι πιο πιθανό να του δώσουμε αναπνευστήρα», και είπε πως «αν έρθει αυτό στην Ελλάδα θα χαθεί πάρα πολύς κόσμος».

Λίγα λεπτά αργότερα στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο αδελφός του, Αντώνης Παπουτσιδάκης, αθλίατρος που ζει και εργάζεται στην Κρήτη ο οποίος δεν άντεξε και λύγισε στον αέρα. «Είναι η γιορτή του σήμερα και είναι μόνος του. Βλέπουμε τι αγώνα δίνει. Συγγνώμη, είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό που ζούμε. Εγώ δεν είμαι νοσοκομειακός γιατρός, όμως η οικογένειά μου έχουμε τον αδερφό μας εκεί στη Βαρκελώνη και είμαστε όλοι φορτισμένοι», είπε… μετά βίας λίγο πριν τον πνίξουν τα δάκρυα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share