Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το προφίλ του 26ου νεκρού από κορωνοϊό - Η τραγική του ιστορία

Συγκλονιστική

26 Μαρτίου 2020 20:23
Αυτό είναι το προφίλ του  26ου νεκρού από κορωνοϊό - Η τραγική του ιστορία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 54χρονος άνδρας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26ος νεκρός από κορωνοϊό στη χώρα μας και ο τέταρτος που ανακοινώνεται μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Ενώ μία ασθενής βγήκε από την ΜΕΘ και πέθανε μετά από 36 ώρες!

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Καθώς η κατάστασή του επιδεινωνόταν, οι συγγενείς του είχαν ενημερώσει τους θεράποντες ιατρούς για την πρόθεσή τους να δωρίσουν τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που θα τα είχαν ανάγκη.

Προ δύο ημερών, την περασμένη Τρίτη, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δωρεά οργάνων και έγινε, όπως υποχρεωτικά συμβαίνει πλέον, το τεστ για τον Covid-19.

Εκεί, το δείγμα που ελήφθη από τον 54χρονο βρέθηκε θετικό. Έτσι, άμεσα διακόπηκε η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, και ο θάνατός του ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου από τον Σωτήρη Τσιόδρα -ο οποίος, ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ηλικία, το φύλο ή άλλες πληροφορίες για το θύμα.

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας των φοιτητών που παρακολούθησαν το σεμινάριο του 42χρονου καθηγητή!

Θλίψη έχει σκορπίσει στην Κρήτη και τον επιστημονικό κόσμο ο χαμός του Γερμανού καθηγητή, που έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό στα 42 του χρόνια, ενώ αγωνία υπάρχει για την κατάσταση της υγείας όσων φοιτητών παρακολούθησαν το σεμινάριο του. Δείτε, επίσης, τον τελικό μέχρι τώρα απολογισμό νεκρών και κρουσμάτων στην χώρα μας.

Όπως αναφέρει, πάντως, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κανείς τους δεν έχει παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα, με άπαντες τους φοιτητές να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στην ανακοίνωση υπάρχει ιδιαίτερη μνεία στον θανόντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου έχει ως εξής:

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο δρ Andreas Hilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας. Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος.

Ο Ανδρέας διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές γνώσεις του, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του, ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και του θαυμάσιου ανθρώπου.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του. Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του. Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share