Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Και τρίτος νεκρός από τον κορωνοϊό - Στους 25 η τραγική λίστα στην Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

26 Μαρτίου 2020 15:36
Και τρίτος νεκρός από τον κορωνοϊό - Στους 25 η τραγική λίστα στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και τρίτος θάνατος σημειώνεται από τον κορωνοϊό στην χώρα μας για σήμερα (26/3), αφού ένας 70χρονος στη Γλυφάδα υπέκυψε στην ασθένεια, με την τραγική λίστα να φτάνει στο σύνολο των 25 νεκρών στην Ελλάδα.

Μετά την είδηση του χαμού 46χρονου στρατιωτικού στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και αυτόν του 64χρονου στη Δαμασκηνιά, ο 70χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν στην Εντατική. Δείτε και τι συνέβη στην οικογενειακή τραγωδία του 24ου νεκρού στην χώρα.

Παράλληλα, η σύζυγος του θύματος πάσχει από κορωνοϊό, αλλά ευτυχώς δε βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κορωνοϊός: Αυτός ήταν ο 42χρονος που πέθανε στην Κρήτη - Πανύψηλος και αθλητικός καθηγητής

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ακαδημαϊκή οικογένεια από τον θάνατο από κορωνοϊό του 42χρονου Γερμανού καθηγητή A.H., στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης εξήγησε πως έγινε η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του 42χρονου ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν άνθρωπος καθ όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα.

Ο άτυχος καθηγητής αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Συνάδελφοί του μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, «ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Δυστυχώς είπε ο κ. Τζανάκης υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Πολύ σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τον καθηγητή στο νησί σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι εισαγόμενα εκτός δύο περιπτώσεων που ερευνώνται ακόμα και φαίνεται ότι η Κρήτη έχει ιδιαίτερα χαμηλό επιπολασμό της νόσου καθότι είναι περίπου 2% συνολικά τα θετικά ως προς τα εκτελεσθέντα τεστ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έρχονται άνθρωποι με λοιμώξεις του αναπνευστικού και εντάσσονται στα ύποπτα κρούσματα τους γίνεται το τεστ και μόνο 2% από αυτούς βρίσκονται θετικοί.

Plague Diary: Record 8. Bremen, 25 March 2020, 202 cases of infection in the city, 35740 in the country: 3540...

Posted by Aleksei Buinyi on Wednesday, March 25, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share