Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Η Εκκλησία ζητά από την Κυβέρνηση να λειτουργήσουν «κεκλεισμένων των θυρών» όλοι οι ναοί

Ραγδαίες εξελίξεις!

26 Μαρτίου 2020 14:56
Κορωνοϊός: Η Εκκλησία ζητά από την Κυβέρνηση να λειτουργήσουν «κεκλεισμένων των θυρών» όλοι οι ναοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστολή, με την οποία ζητά να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να λειτουργήσουν σε όλους τους ναούς της χώρας, αν και «κεκλεισμένων των θυρών» λόγω κορωνοϊού, απέστειλε προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Εκκλησία της Ελλάδας, με υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αλλά και της Ιεράς Συνόδου.

«Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…» γράφει στην επιστολή του χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που επίσης παραμένουν «σιωπηλοί», όπως αποκαλύπτει το orthodoxia.info. Δείτε, επίσης, εικόνες από Λειτουργία στο Μαρούσι.

Στην ίδια επιστολή η Εκκλησία της Ελλάδος δια του Αρχιεπισκόπου, ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια όπου οι άνθρωποι εκεί ζουν ούτως ή άλως μαζί με κοινοβιακό τρόπο.

Επίσης σημειώνεται η ανάγκη να επιτραπεί η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς.

Μνεία γίνεται και στις διαδικτυακές μεταδόσεις ιερών ακολουθιών.

Ζητούνται άδειες για ατομική προσευχή

Με δευτερη επιστολή της, την οποία υπογράφει ο Αρχιγραμματέας της, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, την «ατομική προσευχή» όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ημερομηνία της επιστολής του Αρχιεπισκόπου, 19 Μαρτίου, η Εκκλησία έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και στο υψηλότερο επίπεδο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην θρησκευτική ζωή των Ελλήνων κάτι το οποίο όμως δεν δημοσιοποίησε αφήνοντας χώρο σε πολλούς αυτόκλητους σωτήρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share