Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Χάος στη Γερμανία - 50 νέοι θάνατοι. Πάνω από 30.000 τα κρούσματα

Τρομακτικό!

26 Μαρτίου 2020 09:11
Κορωνοϊός: Χάος στη Γερμανία - 50 νέοι θάνατοι. Πάνω από 30.000 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Γερμανία με τα κρούσματα του κορωνοϊού να ξεπερνούν τις 30.000 και την Κυβέρνηση να μην συνιστά την εντατική θεραπεία σε ασθενείς όπου η κατάστασή τους είναι αναστρέψιμη. Εχθές μάλιστα, σημειώθηκε αριθμός "ρεκόρ" στα έως τώρα δεδομένα των κρουσμάτων, δείτε εδώ αναλυτικά τα χθεσινά νούμερα σε κρούσματα αλλά και θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στις 36.508 ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 198. Και μιας και τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται τρομακτικά έπειτα από υπουργική απόφαση θα γίνεται "διαλογή" ασθενών σχετικά με τη νοσηλεία τους στην εντατική θεραπεία. Ο λόγος είναι η αποφυγή συμφόρησης κλινών στις ΜΕΘ και η ταχεία αντιμετώπιση βαρέων περιστατικών.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Frankfurter Allgemeine Zeitung, επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους.

Κορωνοϊός: Πάνω από 21.000 νεκρούς παγκοσμίως - Στα 3 δις τα κρούσματα

Αυξάνεται επικίνδυνα καθημερινά ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ από κορωνοϊό. Μέσα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν 2.384 θάνατοι σε όλο τον πλανήτη, με την μακάβρια λίστα να έχει φτάσει τους 21.293. Εκεί που το πρόβλημα παραμένει τεράστιο και δεν δείχνει να έχει σταματημό, είναι στην Ιταλία, την Ισπανία, αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ και στην Μεγάλη Βρετανία τα νούμερα δείχνουν πως έρχεται μεγάλη αύξηση σε κρούσματα. Ηδη, σχεδόν 3 δις ανθρώπων βρίσκεται σε καραντίνα και πολλές χώρες ανακοινώνουν καθημερινά όλο και πιο αυστηρά μέτρα, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Πλησιάζουν τα 70.000 τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Μέσα σε ένα 24ωρο οι ΗΠΑ μέτρησαν 14.000 νέα κρούσματα περίπου, φτάνοντας έτσι τα 68.211. Πέρασαν στην τρίτη θέση παγκοσμίως και με την τεράστια άνοδο που δείχνουν τα νούμερα (27.000 κρούσματα σε δύο ημέρες μόνο), είναι θέμα το πολύ δύο ημερών για να ξεπεράσουν ακόμη και την Κίνα. Παράλληλα, ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 1.031, με τον κόσμο να σπεύδει στα νοσοκομεία για να κάνει το τεστ, αλλά τον Ντόναλντ Τραμπ να επιμένει πως θέλει να βγει η χώρα από την καραντίνα, για να ενισχυθεί η οικονομία. Τις πρώτες πρωινές ώρες για την Ελλάδα, η Γερουσία ενέκρινε σχέδιο νόμου που προβλέπει να δαπανηθεί από το ομοσπονδιακό κράτος τεράστιο ποσό, ύψους 2 τρις δολαρίων, για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Κορωνοϊός: 7.500 οι νεκροί στην Ιταλία, η Ισπανία πέρασε την Κίνα σε θύματα

Στην Ευρώπη, Ιταλία και Ισπανία, οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν τεράστια μάχη για να σώσουν όσους περισσότερους ασθενείς μπορούν. Η Ιταλία μέτρησε χθες άλλα 683 θύματα, φτάνοντας στα 7.503, με την Λομβαρδία μόνο να μετρά σχεδόν 4.500 νεκρούς. Την ίδια ώρα, περιφερειάρχες περιγράφουν πως τα συστήματα Υγείας έχουν φτάσει στα όριά τους και κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Στην Ισπανία ίδια εικόνα... 656 νέοι θάνατοι και συνολικά 3.647 νεκροί, φέρνουν την χώρα στην δεύτερη θέση πίσω από την Ιταλία, καθώς ξεπέρασε και την Κίνα. Η χώρα είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ θετική βρέθηκε και η αντιπρόεδρος της χώρας, Κάρμεν Κάλβο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share