Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Ισπανία: Η απόλυτη τραγωδία - Πάνω από 700 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο

49.515 συνολικά τα κρούσματα

26 Μαρτίου 2020 08:15
Κορωνοϊός Ισπανία: Η απόλυτη τραγωδία - Πάνω από 700 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απόλυτη φρίκη φαίνεται να βιώνουν στην Ισπανία με τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους να αυξάνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες, εχθές συγκεκριμένα οι θάνατοι που σημειώθηκαν ήταν 736 και τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα 7.457, δείτε εδώ πόσοι θάνατοι σημειώθηκαν στην Ιταλία.

Η Ισπανία έχει επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους και καθημερινούς ελέγχους και συλλήψεις όσων δεν πειθαρχούν. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ καθυστέρησε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας covid-19, καθώς η διασπορά ήταν ήδη μεγάλη και η συμπεριφορά των Ισπανών δεν βοηθούσε στον περιορισμό της.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, συνολικά στην Ισπανία έχουν πεθάνει 3.647 άνθρωποι, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 49.515.

Κορωνοϊός: "Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, οι επόμενες ημέρες..." - Τι λέει Έλληνας παθολόγος στην Ισπανία

Σοκάρουν τα λογία ενός Έλληνα παθολόγου που εργάζεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ο κύριος Χαραμπλής μίλησε για τις τρομακτικές σκηνές που βιώνει καθημερινά αλλά και για την επικινδυνότητα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά είπε "θα δούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν, ο χρόνος επώασης είναι οχτώ με δέκα μέρες, είμαστε στην αρχή ενώ τόνισε ότι ο κρίσιμος χρόνος είναι στην όγδοη ήμερα, εκεί θα δούμε την εξέλιξη ενός ασθενούς".

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης, που αναδείχθηκε από τα λεγόμενα του γιατρού είναι ότι έχουν τελειώσει οι ποδιές μιας χρήσεως και χρησιμοποιούνται σακούλες σκουπιδιών.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, οι επόμενες ήμερες Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο Κυριακή είναι κρίσιμες» σημείωσε ο κ. Χαραμπλής.

Ο Έλληνας γιατρός ανέφερε ότι από οχτώ ώρες έφτασε να εργάζεται 12 με 14 ώρες την ήμερα.

«Από όλους τους θετικούς στο τεστ, το 14% είναι ιατρικό προσωπικό, γιατροί και νοσοκόμοι. Δεν κάνουμε καν έλεγχο, κάνουμε έλεγχο όταν έχουμε συμπτώματα. Πολλοί πιστεύουμε ότι έχουμε τον ιο, άλλα δεν το καταλάβαμε» δήλωσε.

«Έχουμε ξεπεράσει το φόβο άλλα ανησυχούμε προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο» συμπλήρωσε o γιατρός.

Ωστόσο, όπως θα δείτε εδώ οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία ξεπέρασαν τους 700.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share