Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 1000 οι νεκροί - Αισιόδοξος ο Τραμπ

Ραγδαία εξαπλωση

26 Μαρτίου 2020 07:40
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 1000 οι νεκροί - Αισιόδοξος ο Τραμπ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του φονικού ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους νεκρούς μέσα σε λίγα 24ωρα να ξεπερνούν τους 1000 με τους περισσότερους να σημειώνονται στη Νέα Υόρκη. Το σύνολο των κρουσμάτων έφτασε τις 68.572 εκ των οποίων οι νεκροί είναι 1.031.

Παρ' όλο το τραγικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού που κατατάσσει τις ΗΠΑ στην 3η θέση μετά την Κίνα και την Ιταλία ο Πρόεδρος. Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αισιόδοξος και δηλώνει ευθαρσώς πως η καραντίνα πρέπει να λήξει. Ωστόσο, αντίθετη άποψη έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δείτε εδώ την προειδοποίηση του ΠΟΥ για τις ΗΠΑ.

Με τη στάση του δεν συμφωνούν οι αρμόδιες ιατρικές αρχές. Η διαφοροποίηση των ειδικών από τον πρόεδρο Τραμπ αποτυπώθηκε και στη διήμερη αποχή του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων Άνθονι Φαούτσι από τα καθημερινά μπρίφινγκ του Λευκού Οίκου. Μετά από διαρροές ότι Τραμπ και Φαούτσι έχουν συγκρουστεί, ο επιδημιολόγος επέστρεψε στην ενημέρωση.

Με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική Γερουσία έκλεισαν συμφωνία για ένα πακέτο-μαμούθ ύψους δύο τρισ. δολαρίων με σκοπό την τόνωση της οικονομίας. Αποκαλούμενο και «σχέδιο Μάρσαλ», έχει σκοπό «να εγγυηθεί τον εφοδιασμό στις γραμμές των μετώπων της υγειονομικής μάχης που δίνει η χώρα», όπως ανακοινώθηκε.

Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης ζουν στιγμές αποκάλυψης, ίδιες με αυτές που βιώνει η Ιταλία και η Ισπανία. Το νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλει ότι εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο τους. Για τον λόγο αυτό, κορυφαίες εταιρείες, δέκα στο σύνολό τους, συμπράττουν και προχωρούν σε μαζική παραγωγή ιατρικών μασκών.

Έλλειψη, όμως, συνεχίζουν να παρουσιάζουν και τα τεστ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τί συμβαίνει και να μην μπορούν να απομονωθούν και οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις. Συνταξιούχοι ιατροί καλούνται να επιστρέψουν, ώστε να συμβάλουν στη μάχη κατά του ιού. Μόνο στη Νέα Υόρκη ανταποκρίθηκαν χίλιοι σε μία ημέρα.

Οι αρχές έχουν θέσει το Λος Άντζελες και το σύνολο της πολιτείας της Καλιφόρνιας υπό καραντίνα. Ο ένας κυβερνήτης μετά τον άλλο εξαγγέλλει αυστηρά μέτρα, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του ιού. Ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού. Εκτός από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, έχει και η Ουάσιγκτον πολλά κρούσματα, όπως η Φλόριντα, το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια. Αντιθέτως, αίσθηση προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας, που άφησε να εννοηθεί ότι δεν πολυνοιάζεται εάν αφεθούν σε δεύτερη μοίρα οι ηλικιωμένοι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share