Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Βρετανία: 28 νέοι θάνατοι - 465 συνολικά νεκροί

Τραγωδία!

26 Μαρτίου 2020 00:19
Κορωνοϊός Βρετανία: 28 νέοι θάνατοι - 465 συνολικά νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομακτική είναι η αύξηση τόσο των κρουσμάτων όσο και τον θανάτων από κορωνοϊό στη Βρετανία με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στους 465 ενώ στην Ιταλία οι νεκροί έφτασαν τους 683 μέσα σε ένα 24ωρο.

28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Βρετανία από το φονικό ιό.

Ύστερα από το διάγγελμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με το οποίο κήρυξε τη χώρα του σε καθολική καραντίνα, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, την οποία φιλοξενούν οι Financial Times, διαπιστώνει ότι ο κορωνοϊός πιθανόν να έχει πλήξει το 50% του βρετανικού πληθυσμού.

Το συγκεκριμένο στοιχείο υποστηρίζεται από σχεδιάγραμμα επιδημολιόγων, βάσει του οποίου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αγγλίας υποφέρουν από συμπτώματα.

Εάν επαληθευτούν τα στοιχεία της πανεπιστημιακής έρευνας, αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από ένας στους χίλιους θα χρειαστούν νοσηλεία.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα της Οξφόρδης, η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσούν από κορωνοϊό είτε αναπτύσσει ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κορωνοϊός έφτασε στη Βρετανία στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εξαπλώθηκε - χωρίς να γίνει αντιληπτό - για περισσότερο από έναν μήνα. Μάλιστα, τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν στη Βρετανία περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η διασπορά του φονικού ιού θα σταματήσει, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όταν οι ανθρώπινοι οργανισμοί δημιουργήσουν ανοσία.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Τζόνσον έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να μην καταρρεύσει το NHS, το βρετανικό σύστημα Υγείας.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται ακόμη ότι λόγω της επί δύο μηνών διασποράς του ιού ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τα απαραίτητα αντισώματα, οπότε μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει το καθεστώς καθολικής καραντίνας.

Κορωνοϊός Τουρκία: Στους 59 οι νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία καθώς τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί από τον κορωνοϊό συνεχώς αυξάνονται με το σύνολο των θανάτων σήμερα να φτάνεις τους 59, ενώ στην Ιταλία έφτασαν τους 683.

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας έκανε μια ανάρτηση στο Twitter αναφέροντας των συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

«Οι αριθμοί δεν μπορούν να εκφράσουν τον πόνο του χαμού, ούτε την αγωνία. Ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε με μηδέν κίνδυνο. Τα μέτρα μας ενώνουν με τη ζωή», ήταν το αποψινό μήνυμα του Φαχρετίν Κοτζά στο twitter, ανακοινώνοντας το νέο απολογισμό.

Νωρίτερα, νέο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα απηύθυνε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα ομοψυχίας προς στο λαό του. «Αν πιστέψουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε 83 εκατομμύρια μια καρδιά».

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβλεψε μάλιστα ότι σε 2-3 εβδομάδες η Τουρκία θα ξεπεράσει την κρίση. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους σενάριο. Με μια καλή απομόνωση, θα σταματήσουμε το ρυθμό εξάπλωσης της νόσου εντός 2-3 εβδομάδων και σίγουρα θα βγούμε από αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό και με τις λιγότερες δυνατές ζημίες.

Διαφορετικά, όπως έχουμε διαπιστώσει από πολλά παραδείγματα στο περιβάλλον μας, θα αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα πιο βαριές συνέπειες και θα έρθουμε αντιμέτωποι με πιο αυστηρά μέτρα. Όπως κάνουμε το καθήκον ως κράτος, αναμένουμε την ίδια στήριξη και ευαισθησία κι από τους πολίτες μας», τόνισε, απευθύνοντας ειδικά έκκληση προς τους ηλικιωμένους να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους χωρίς να βγαίνουν έξω.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share