Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: 20 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θετικοί

Συναγερμός!

25 Μαρτίου 2020 23:26
Κορωνοϊός: 20 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θετικοί
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συναγερμός χτύπησε και στο ΝΑΤΟ καθώς 20 στρατιώτες που υπηρετούν στη Λιθουανία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ συνολικά οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τις 20.000.

Ο Ολλανδός λοχαγός Έβερτ-Γιαν Ντάνιελς επιβεβαίωσε ότι δύο Ολλανδοί στρατιώτες προσβλήθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς για νοσηλεία στην Ολλανδία.

Αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει τις εθνικότητες των υπολοίπων κρουσμάτων.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνολικά 20 περιπτώσεις», είπε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Πριν από τρία χρόνια το ΝΑΤΟ ανέπτυξε τέσσερα πολυεθνικά τάγματα αποτελούμενα από περίπου 1.000 άνδρες, στη Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία και την Πολωνία, για να ενισχύσει την άμυνα της ανατολικής Ευρώπης, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, το 2014.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση, το τάγμα της Λιθουανίας θα συνεχίσει την αποστολή του αλλά θα περιορίσει τις «ασκήσεις» του.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 285 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται ραγδαία και παράλληλα δυστυχώς και οι θάνατοι από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 285 θάνατοι με τους περισσότερους στη Νέα Υόρκη ενώ συνολικά τα κρούσματα ξεπερνούν τις 60.000.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Ιταλία στην οποία σήμερα καταγράφηκαν 683 νεκροί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share